Lego buigt voor islam

22 januari schreven wij op Rechts Actueel een beetje lachend over de eisen van een kleine groep Turken in Oostenrijk. Zij wilden dat een van de bouwdozen met betrekking tot Starwars uit de verkoop werd gehaald. Het dak van deze woonst zou afgekeken zijn van de wereldberoemde Hagia Sophia in het Turkse Istanboel. Ook de toren van de woonst zou lijken op een minaret én er is daarenboven een automatisch afweerkanon aanwezig in de toren.

En wat nu? Lego buigt voor de kritiek van een klein groepje islamitische aandachtvragers. Waarschijnlijk indachtig de rellen die ontstonden toen meerdere imams opriepen tot geweld zoals bij de aankondiging van het boek van Geert Wilders. Zelfs voordat eigenlijk bekend was wat er getoond zou worden, stonden er al Westerse bedrijven in brand en werden de eerste bodybags al terug gevlogen naar de Verenigde Staten en Europa.

De Vlaams Belang Jongeren lanceerde meteen na het nieuws over het verdwijnen van de Starwars-Lego nieuwe modellen voor een Lego-lijn:

Image

3 comments

  1. Komt er ook een doos met figuurtjes uit de Spaanse Reconquista, de Slag van Lepanto tegen de Turken en Karel Martel ?

  2. een dikke pluim voor de Vlaams belang jongeren,meer van dat.

Comments are closed.