Webstek die sociale fraude pleegt én aanmoedigt!

flemmebeJe zit zonder werk en wil dat zo houden vanwege de goedbetaalde uitkering? Geen nood. Nu is er een webstek die zich tegen betaling bezighoudt met uw sollicitatiebrieven te versturen naar allerhande bedrijven die werkvolk zoeken. Op deze manier zit je gezellig thuis mét een inkomen en hoef je niet langer zélf te gaan solliciteren. “Om u te helpen bij het solliciteren” zo verkopen ze het.

1 april? Neen, dat was gisteren. Het bovenstaande is bittere ernst! De webstek http://www.flemme.be vraagt 2 euro voor een sollicitatieperiode van 31 dagen. Hoe gaat men tewerk? Wel het is simpel. Op flemme.be vul je de nodige gegevens in (cv, motivatiebrief, regio waar je wilt werken, …) en je betaalt vervolgens 2 euro. Daarna zullen de fraudeurs van flemme.be een echt uitziende mail, weliswaar ondertekend met uw naam, naar een reeks bedrijven sturen die in aanmerking komen.

Vanzelfsprekend gaan een aantal bedrijven ter goeder trouw op de verzonden mail reageren en die mails komen in je eigen mailbox terecht. Vervolgens verzamel je alle toegekomen antwoorden en toont deze aan de RVA. Voor de RVA zal dit volstaan om aan te tonen dat je gesolliciteerd hebt en jij krijgt of verlengt vervolgens het recht op uitkering. Simpeler kan het bijna niet.

Deze webstek pleegt je te helpen bij het solliciteren, maar is een duidelijk voorbeeld van sociale fraude. Het kan niet zijn dat er op deze manier wordt geprofiteerd van onze sociale zekerheid!

One comment

  1. Ik zie het probleem niet, eerlijk gezegd. Sociale fraude is maar een fractie van de fiscale fraude in ons land. Zouden we ons niet beter richten op de echt grote fraudeurs, zoals de multinationals die 0% belastingen betalen

Comments are closed.