[VIDEO] “Brussel: je blijft er beter weg” – een reactie van de makers van het filmpje

brusseluwbestemmingConsternatie alom in het Brusselse en bij uitbreiding het politie-correcte Vlaanderen. Bij wijze van 1 april-grap lanceerde de Brusselse Vlaams Belang-afdeling een filmpje getiteld “Ontradingscampagne”. Brussels partijmedewerker Bob De Brabandere verduidelijkt ons echter dat het filmpje maar deels als grap bedoeld was: “Al lachend, ook al is het enigszins cynisch, kan men de waarheid zeggen. In de traditie van onze partij, zeggen we graag de dingen zoals ze zijn, soms ook wel met een knipoog.”

Desalniettemin reageert het verontwaardigde reacties bij verschillende traditionele media. De Standaard spant de kroon: “Neen, de aprilvissen konden ons niet doen schuddebuiken. Maar de prijzen voor slechte smaak, botheid en misplaatste humor gaan dit jaar alle drie naar Vlaams Belang Brussel.” Dat de waarheid kan kwetsen is duidelijk: “Racisten die waarschuwen voor racisme. Was het maar zelfrelativering.” En nog: “Wij wisten niet wat we zagen. Zes keer hebben we het bekeken. Met open mond. Dit kon niet anders dan ironie zijn, toch? Tot het doordrong: deze mensen menen het.”

Op de webstek van de VTM bevestigde ene ‘Huwlijk In de Isam’ (sic) één van de clichés al meteen. “wahahahaha bende sukkels voor jullie weten is belgie geen belgie meer en mogen jullie en andere thuis zoeken” U merkt het: perfect Nederlands, perfect geïntegreerd, verdraagzaam tegenover de vrouw en meer van dat fraais… Bekijk hieronder zelf het filmpje:

3 comments

  1. Blijf hier weg, tenzij gij als toerist OOK naar Brussel komt om mijn mini-pietje te komen fotograferen, samen met al die giechelende fotograferende Japanners…..

  2. Ik las het deze morgen in de krant, en heb het nu gezien. Goed gemaakt.

  3. Hier valt niets meer te rapen. De centen zijn op. Om het met Urbanus te zeggen: “Ge moogt naar huis gaan!”.

Comments are closed.