Kinderen en bejaarden met traangas bespoten tijdens betoging tegen homohuwelijk

betoging-parijsAfgelopen weekeinde vond in Parijs een vreedzame betoging plaats tegen het homohuwelijk. Niet minder dan 1 miljoen (1.000.000!) Fransen namen deel aan deze indrukwekkende optocht. De media spreken uiteraard van maximum 300.000 demonstranten. Het feit dat zoveel mensen tegen het homohuwelijk zijn, past niet in hun kraam natuurlijk.

Wat erger is dan het liegen over het aantal deelnemers, is het feit dat de politie op het einde van de betoging traangas inzette tegen bejaarden, kinderen en andere onschuldige manifestanten. Volgens de politie wilden een honderdtal “extreem-rechtse jongeren” door het politiecordon breken om zo op de Champs-Elysées te geraken. Wie de beelden hieronder bekijkt ziet echter zeer veel bejaarden en kinderen met betraande ogen. Veel ‘extreem-rechtse’ jongeren vallen er niet te bespeuren. Wanneer ethisch conservatieve mensen hard kunnen worden aangepakt, is alles gerechtvaardigd blijkbaar.