Afgelopen maandagavond werd er in de Universiteit van Gent een debat over onderwijs gehouden. Aan het debat namen Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.a), Boudewijn Bouckaert (LDD) – Voorzitter van de commissie Onderwijs en Gelijke Kansen, Prof. Dr. Martin Valcke (UGent) – Hoofd Departement Onderwijs en Luc Devoldere – Oud-leraar, essaysist, lid van de koninklijke academie voor Nederlandse taal-en letterkunde en hoofdredacteur van Ons Erfdeel deel. Het debat werd in goede banen geleid door Prof. Marc Spoelders (UGent).

Door het groot aantal aanwezigen, moesten zo’n 50 studenten plaatsnemen op de trappen van de aula. Prof. Marc Spoelders gaf als moderator een inleiding over het onderwijs in Vlaanderen, waarna hij het woord doorgaf aan de uitgenodigde gasten. Minister Smet ging daar als eerste op in en trok dan ook voor de rest van de avond het debat naar zich toe, wat bij de vragenronde werd voortgezet omdat nu eenmaal veel studenten weleens een vraag aan mijnheer de minister willen stellen.

Een slotconclusie is er uit het debat niet voortgekomen. Smet wil het onderwijs gemakkelijk toegankelijk blijven maken voor alle lagen van de bevolking. Dat klinkt logisch, maar wanneer het gemiddelde niveau daarvoor drastisch moet zakken, heeft het onderwijs op termijn niet veel zin meer. Diploma’s kan je dan beter in een snoepautomaat aanbieden.

Desalniettemin waren de meeste aanwezige studenten zeer tevreden over zowel het debat zélf als de organisatie ervan. Het KVHV van Gent heeft zijn plaats in het PFK weeral met recht en rede bewezen. Men kan nationalisten verwijten wat ze willen, maar niet dat ze het debat uit de weg gaan. Dat daarvoor een absolute politieke tegenstander voor moet uitgenodigd worden is slechts een detail. Daar kunnen de linksmensen nog het één en ander van leren.

debatkvhv3

debatkvhv2

debatkvhv4

debatkvhv5

debatkvhv1

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Verslag ‘Onderwijsdebat’ KVHV Gent”

  1. Nationalisten gaan inderdaad het debat niet uit de weg, maar dit extreem gekleurde verslag is absoluut geen objectieve weergave van het debat. Jammer, want ik was blij met de openheid van het debat zelf.

    1. Het is dan ook ‘Rechts’ Actueel. Wij plegen niet neutraal te zijn, integendeel. Toch bedankt voor uw reactie. ;-)

Trending

%d