Acteur en regisseur ‘Schutzengel’ fysiek belaagd door extreem-links

SchutzengelIn Duitsland heeft een extreem-linkse groepering, die zichzelf ‘Tatortverunreiniger_innen’ noemt, een aanslag gepleegd op filmacteur en -regisseur Til Schweiger. Hij regisseerde in 2012 de film Schutzengel, waarbij enkele Duitse operaties in Afghanistan worden toegelicht.

De extreem-linkse lieverdjes vinden dat Schweiger een té positief beeld ophangt van de Bundeswehr in de film en bekogelde dan maar het huis waar de acteur met zijn jong gezin woont. Als klap op de ondemocratische vuurpijl werd zijn wagen in brand gestoken.

“De oorlog begint hier in Duitsland, het is cultureel ingebed en gelegitimeerd en het is hier dat de toekomst wordt aangevallen,” zo meldden de verdraagzame terroristen in een brief aan een Hamburgse krant. Het doet u ongetwijfeld denken aan de reacties na de Deense Mohammed-cartoons, waarbij ook heel wat zaken in de vlammen opgingen. Terroristen die de verdraagzaamheid prediken, het doet ons steeds de wenkbrauwen fronsen.

Klein detail: Til Schweiger speelde eveneens in de film Inglourious Basterds. In deze film speelde Schweiger de Duitse nazi-jager en ‘basterd’ Hugo Stiglitz. Blijkbaar volstond dat niet voor onze linksbroeders om de acteur te aanzien als ‘acteur’ in plaats van ‘politicus’. Wat niet wil zeggen dat het in het andere geval gelegitimeerd is om politici te bedreigen met verfbommen en brandende wagens natuurlijk…