Didier GosuinDidier Gosuin zegt dat “het Vlaams-nationalisme de kanker van België” is. De man is voormalig minister binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, FDF’er, vroeger lid van MR en huidig burgemeester van Oudergem.

Hij deed deze onverbloemde uitspraak tijdens een vraaggesprek met Bel-RTL. “N-VA, die verlaagt? “Het is altijd goed nieuws dat nationalistische partijen achteruit gaan [tijdens een recente peiling, waar de N-VA  – vergeleken met de verkiezingen van 2010 – 3% zou zakken, nvdr.], maar als het Vlaams Belang op hetzelfde moment hetzelfde aantal procenten stijgt, dan denk ik dat er niets veranderd… Niemand wint hierbij. Het toont aan dat er een bijna nationalistische meerderheid bestaat in Vlaanderen. Echter, het Vlaamse-nationalisme is de kanker van België.”

Op de vaststelling dat 34% van de inwoners in België voor een splitsing van het land zou zijn reageert de FDF’er erg gepikeerd: “De vraag verbaast me, want het is hoegenaamd niet aan de orde! […] Stel geen idiote vragen, want dit is niet aan de orde! De stem van onafhankelijkheid is een doodlopende straat in België.”

De FDF zou met dit soort stellingen en uitspraken weleens mee aan de basis kunnen liggen van de splitsing van het land. Het is al eerder gezegd, maar het FDF zal het wel beter weten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “FDF-burgemeester: “het Vlaams-nationalisme is de kanker van België””

 1. Volledig gelijk heb je.

  Daarom mijn stokpaardje, het vermijden van onnodige Franse leenwoorden.

  In dit geval is overheersen zeker beter dan het Nederfranglais “domineren”.

  Ook voor aspect en aspecten zijn er nogal wat goede Nederlandse uitwijkmogelijkheden:
  http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=aspect

  Traditie:
  http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=traditie

  Eerlijk toegegeven, het vraagt wat moeite om er zoveel mogelijk op te letten, maar het zou helpen om de taalverloedering tegen te gaan.
  Duizendvijfhonderd onnodige Franse werkwoorden alleen al, in het Nederlands.

  Geef tegengas, samen met mij en bedankt om er eens over na te denken.

 2. Tricolore IJsberg op de radar te zien !

  Ik ken die pipo die is ook matroos op ons doelloos ronddobberend scheepje “Titanic Belgica” ?
  Voorlopig speelt het orkest de Brabançonne voort alsof er niks op til zou zijn. Zou er nog één enkel land ter wereld zijn waar de nationale hymne ENKEL een titel heeft in het schabouwlijk taaltje van de taalkundige minderheid ? Heeft iemand dan al ooit naast “la Brabançonne” van
  “de Brabantsche”(in oude spelling van 1800 en zoveel) gehoord ? Ik niet ! Wat een flagrante tricolore “discriminatie op basis van taalkundig bevolkingssegment”.

 3. Tamboer-majoor der fanfara “L’union fat la fArce”, tricolore bedde-Laeken

  BIJNA exact want BELZEIKE is de kankertumor, niet meer verder bestraalbaar maar alleen operatief dissecteerbaar !

  1. Rudi de Becker

   of : “L’oignon fait la farce”

   1. Dirk Maertens, Aalst

    Als Aalsterse ajuin kan ik er niet mee lachen

 4. Georges Pauwels

  De Franstaligen kunnen er nooit mee stoppen om de Vlaamse nationalistische partijen aan te vallen.Ze zullen het blijven doen met al hu macht en kracht.De Walen weten maar al te best dat ze het rijke Vlaanderen nodig hebben om jaarlijks vele miljarden tranfer geld te ontvangen.Maar er is ook nog een ander belangrijk aspect.dat voor hen zeer belangrijk is.Vanaf de stichting van dit land in 1830 hebben de Franstaligen het altijd voor het zeggen gehad.Samen met de heersende Koning domineerden de Franstaligen in alle aspecten van onze samenleving.Ze bezetten alle belangrijke functies,waar er alleen maar Frans gesproken werd.Bij de legertop werd er zelf tot in de jaren 60 bijna uitsluitend Frans gesp^roken.De Vlamingen werden bestempeld als boeren die alleen maar goed waren om te werken en vooral om te zwijgen.Het is die macht die de Walen absoluut willen behouden.Degenen die de Belgische politiek volgen stellen vast dat .de Franstaligen alle wetten die de Vlamingen voorstellen en die enig nadeel zou kunnen hebben voor Wallonie onmiddellijk blokkeren.De Franstaligen spannen allemaal samen als het over wetten gaat die nadelig zouden zijn voor Wallonie.De traditionele Vlaamlse partijen hebben deze gave minder zodat ze mekaar meer tegenspreken dan steunen.IN Vlaanderen is het helaas altijd de traditionele partijen tegen de nationalistische partijen.in plaats van mekaar te steunen.Nochtans vraagt Vlaanderen niet meer en niet minder dan hun eigen winkel te beheren en wat kan daar verkeerd aan zijn.Wat we zelf doen doen we beter..

Trending

%d bloggers liken dit: