OLYMPUS DIGITAL CAMERAU moet dan wel noodzakelijkerwijs financieel de broeksriem aantrekken, bij sommige grote bedrijven zijn er nog heel wat centjes over. Zowel AB InBev als Telenet hebben de aandeelhouders gevraagd een verhoging van de vaste jaarlijkse vergoeding van hun bestuurders goed te keuren. En wat voor een verhoging!

“De onafhankelijke bestuurders van Telenet krijgen jaarlijks een vaste vergoeding van 30.000 euro, voorzitter Frank Donck strijkt 60.000 euro op. Nu bljikt dat de Mechelse tv- en internetgroep dat wil optrekken tot 45.000 en 100.000 euro. Dat is respectievelijk 50 en 67 procent opslag.” zo vernemen we van De Tijd. En verder: “In Leuven (AB InBev met andere woorden, nvdr.) krijgen de bestuurders een vaste vergoeding van 67.000 euro per jaar. AB InBev wil daar 75.000 euro van maken. De voorzitter van de raad van bestuur krijgt voortaan 150.000 euro, want hij heeft steeds recht op het dubbele bedrag van een bestuurder.”

Er werd hiervoor een reden gezocht én gevonden uiteraard. Stefan Coenjaerts, woordvoerder van Telenet legt uit: “Er zijn daar twee redenen voor. We hebben de vergoedingen vergeleken met die van andere Bel20’ers en de Telenet-bestuurders zaten onder het gemiddelde. Wij willen hiermee ook de actieve rol van de onafhankelijke bestuurders onderstrepen.”

Bij AB InBev had men blijkbaar geen reden nodig. Privé-bedrijven doen in principe wat ze zelf noodzakelijk achten, maar het doet toch de wenkbrauwen fronsen. Het pintje bij een voetbalmacth op televisie zal plots om twee redenen iets minder goed smaken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Voorzitters AB InBev en Telenet krijgen riante loonopslag”

  1. MR Dehaene zit er ook weer bij ;

  2. Dirk Puttemans

    In plaats van de rommel van Inbev te drinken kan men beter een goede oude Geuze van 3 fonteinen ea drinken, of een lekkere trappist of speciaalbier. Die maken hun bier tenminste met passie en eerbied, niet voor de winst.

Trending

%d bloggers liken dit: