Schotland VrijDe Schotse premier Alex Salmond heeft 18 september 2014 aangeduid als de datum waarop de Schotse bevolking zich in een referendum mag uitspreken over onafhankelijkheid van de rest van Groot-Brittannië. Dat deelde hij in het Schotse parlement gisteren mee.

De nationalistische partij van Salmond streeft onafhankelijkheid na en wil de unie met Engeland en Wales, waaruit ruim driehonderd jaar geleden Groot-Brittannië ontstond, verbreken. “Een onafhankelijk Schotland kan een ‘nieuwe, modernere’ band met andere landen in het Verenigd Koninkrijk aangaan”, zei de premier.

Het zal er op of eronder zijn voor de Schotten. De Eurofielen zaaien alvast twijfel bij de Schotten door te melden dat bij een eventuele keuze voor onafhankelijkheid Schotland wellicht achteraan de rij zal moeten aansluiten als ze bij de EU willen. Achteraan?  Achter Turkije bijvoorbeeld? Waarom bemoeien Eurofielen zich eigenlijk met deze interne kwestie?

De vraag stellen is de vraag beantwoorden: een keuze voor onafhankelijkheid kan voor een domino-effect zorgen binnen Europa. Vandaag Schotland, overmorgen Catalonië en de dag erna Vlaanderen?

Image

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Schots onhankelijkheidsreferendum op 18 september 2014”

  1. Ik durf het hopen dat Vlaanderen ooit op eigen benen staat, maar als ik ons, nog altijd, “arm Vlaanderen” vergelijk met fiere volkeren als de Schotten, Catalanen en andere Basken, dan zie ik het toch somber in. Ik hoop dat ik mij vergis.

Trending

%d