Koningin misbruikt Nederlands belastinggeld

Koningin Beatrix, elk jaar ruim bedeeld met miljoenen euro’s voor haar part time job als de koninklijke vertegenwoordiger van Nederland, heeft weer een maas in de wet gevonden om miljoenen euro’s aan kosten af te wentelen op de Nederlandse burger.

monarchie nlHet Nederlandse vorstenhuis is goed voor enkele honderden miljoenen euro’s. Naast het riante salaris hoeft de Oranje-familie ook niets te betalen aan onderhoud voor de gebouwen, boten en het personeel dat dag en nacht klaar dient te staan voor de grillen van de monarchie. Toch vegen de Oranjes hun voeten aan de afspraken over de Fokker 70 die ter beschikking staat voor de regering en het koningshuis. Dit vliegtuig mag alleen gebruikt worden voor zakelijke reizen.

Het Nederlandse blad Quote heeft berekend dat er voor privé-aangelegenheden bijvoorbeeld 21 keer naar Londen is gevlogen, maar  ook 3 keer naar het vakantiehuis in Italië. Totaal geschatte kosten: 7 miljoen euro.

Wrang, want in de laatste toespraak van de koningin deelde ze mee dat “het Nederlands volk offers moest brengen in het licht van de huidige crisis”. En dat net nadat haar jaarlijkse dotatie wel naar boven was bijgesteld.

In Nederland is iedereen gelijk. Alleen sommige mensen zijn wat meer gelijk dan anderen. Het is dan ook niet zo vreemd dat het republikeinse geluid op steeds meer bijval mag rekenen zoals bij www.hetis2013.nl.

Image

5 comments

  1. Wat een waardeloos, suggestief stuk. Zonder onderbouwing wordt gesteld dat het Koningshuis zoveel geld zou hebben. Hier is nog nooit enig bewijs voor geleverd. De term ‘part-time job’ haalt bovendien niet alleen dit stuk, maar deze hele site naar beneden. Is er geen redactie om dit soort onzin te voorkomen?

    1. Zoek maar op, er gaan miljoenen euro’s naar het koningshuis. Bovendien hebben wij het duurste koningshuis van West-Europa en is die 4 keer zo duur dan die van Spanje. In dit stuk is het inderdaad niet onderbouwt, maar het is zeker waar!

  2. Zulke mensen hebben nooit genoeg ,en de mensen op oranje dag maar met vlaggetjes zwaaien :

    1. Wat zou je willen met Laurant 24.000 Euro in de maand en de Aude die ook de belastingen wil ontduiken ,nooit genoeg =:

Comments are closed.