aclvbappartementenoostendeDe storm rond de schatrijke ACW-holding is weer even gaan liggen. Daardoor zouden we vergeten dat de twee andere monopolievakbonden in dit land, het rode ABVV en het blauwe ACLVB, in net hetzelfde bedje ziek zijn. Ook die clubs presenteren zich als ‘vrijwilligersorganisaties’ van de ‘kleine man’, maar zijn in werkelijkheid schatrijke holdings die miljarden hebben opgepot op rekeningen in binnen- en buitenland. Het ACLVB stuurde zopas een mail naar zijn leden om aan te kondigen dat het… fonkelnieuw vastgoed verhuurt in Oostende. Is dat een vakbondstaak?

‘5 appartementen voor 6 personen met twee slaapkamers, 1 studio voor 4 personen met 1 slaapkamer, en 1 penthouse voor 4 personen met 1 slaapkamer’: dat heeft de ACLVB te huur, zo klinkt het.  ‘Oostende, de koningin der badsteden, verrast je elke keer opnieuw met haar klasse en grandeur’, zo klinkt het bijhorende promopraatje.

Hoe het zaakje verder in elkaar zit valt helaas niet meer te achterhalen, want de link die gegeven wordt is die naar de algemene ACLVB-website, waar op dit ogenblik niets meer terug te vinden is over de vastgoedoperatie.  Werd de informatie eraf gehaald nadat het ACW-schandaal uitbrak?

De promotiemail is alleszins interessant, omdat de bonden tot nogtoe volgehouden hebben dat hun vastgoedimperium vooral bestaat uit ‘vakentiecentra’, die de arme arbeider in staat moeten stellen ‘ook op vakantie te gaan’.  Dat dit verwijst naar een realiteit van 50 jaar geleden, en dat de arbeider vandaag dankzij het massa-toerisme wel degelijk zélf op vakantie kan gaan, werd daarbij over het hoofd gezien.  Maar deze mail toont de realiteit zoals ze echt is: de bonden steken hun miljarden in vastgoed op toplocaties, en verhuren dat commercieel om de schatkisten verder te vullen en het imperium verder uit te bouwen.  Tot profijt van de dikke bonzen die aan de top zitten…

Het ACLVB is de kleinste van de drie monopoliebonden, maar wordt net als ACV/ACW en ABVV vetgemest via de uitbetaling van dopgeld, fondsen voor bestaanszekerheid, syndicale premies etc.  In 2007 had de ACLVB een reserve van liefst 94 miljoen euro.

aclvbappartementenoostende

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Schatrijke ACLVB-holding verhuurt appartementen”

  1. Reconquistador de Amberes

    In Walonistan blijkbaar ook !

Trending

%d bloggers liken dit: