OnderwijsdebatKVHV Gent organiseert aanstaande maandag een hoogst actueel debat over onderwijs. “Wat is er mis met de parate kennis van onze leerkrachten in wording? Is dat de fout van het onderwijs zelf? Welke toekomst wacht het Vlaamse onderwijs?” zo vragen de nationalistische studenten zich af.

Niemand minder dan Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet zal er de degens kruisen met Boudewijn Bouckaert (LDD) – Voorzitter van de commissie Onderwijs en Gelijke Kansen, Prof. Dr. Martin Valcke (Ugent) – Hoofd Departement Onderwijs en Luc Devoldere – Oud-leraar, essaysist, lid van de koninklijke academie voor Nederlandse taal-en letterkunde en hoofdredacteur van Ons Erfdeel. Het debat zal in goede banen geleid worden door Prof. Marc Spoelders (Ugent).

Dat het debat niets te vroeg komt, moeten we u in feite niet vertellen. De vraag is echter of de Minister van Onderwijs oren heeft naar de verzuchtingen van de tegenstanders van zijn rode nivelleringsplannen. Onderwijs is iets waar je omzichtig mee moet omspringen en de kwaliteit van het uiteindelijk behaalde diploma is van belang, niet dat iedereen – hoe dan ook – een diploma behaalt.

Hecht je zelf belang aan deze materie en ben je bezorgd om de toekomst van onze kinderen of kleinkinderen? Zak dan af naar Gent op maandag 25 maart naar Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan De Blandijn, Blandijnberg 2 in Gent. Het debat begint om 20.00 uur.

Meer info: klik hier.

bibliotheek

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Maandag onderwijsdebat met onderwijsminister Pascal Smet: wees erbij!”

 1. Pascal Smet zou een pleidooi hebben gehouden voor het Arabisch als derde taal in Brussel. Wat een… MIETJE!!!

  1. Sossen Smet heeft gepleit voor het invoeren der Angelsaksisch als tweede taal, niet voor het Arabisch (al is dát wellicht ook nog maar een kwestie van tijd). De rozerode rakker zei daaromtrent het volgende: “Het zou een sterk signaal zijn ten aanzien van de internationale gemeenschap”. Mijnheer Smet zou zich beter eens de vraag stellen wat voor een signaal hij daarmee naar de eigen gemeenschap stuurt. (KNIP)

   1. En dat moest uiteraard “een volksverrader eerste klas” zijn.

    1. En dat moest ook “het invoeren der Angelsaksisch als derde taal” zijn. Godmiljaar, zeg.

     Mijn excuses voor het euvel!

 2. Georges Pauwels

  Ik kijk er geweldig naar uit.Wat de minister Smet te vertellen heeft dat weet ik nu al ongeveer..Hij zal zoals gewoonlijk het zwaartepunt van zijn betoog weer leggen op de kansarmen( lees allochtonen, anderstaligen).De Vlaamse kinderen zijn nu al jaren het slachtoffer van de daling van het onderwijs niveau omdat de minister de allochtonen absoluut wil mee’trekken naar de hoge scholen en universiteiten.Onvermijdelijk zullen de behaalde diploma’s minder waarde hebben met deze evolutie.Ik ben nog steeds van mening dat alle allochtonen dezelfde kansen krijgen als de Vlamingen en dat ze zich meer moeten inspannen om te kunnen volgen in de lessen.Het is niet door hen een voorkeursbehandeling te geven dat men de zaken gaat oplossen integendeel..Bovendien is het ook een schande dat de ouders dagen lang moeten kamperen aan de scholen om hun Vlaamse kinderen te kunnen inschrijven in de school van hun keuze en woonplaats.Dat is ook de prijs die we betalen door de massa immigratie.Te hopen dat ook deze delicate punten ter sprake komen.

Trending

%d bloggers liken dit: