PS-regering benadeelt Vlamingen opnieuw

parti-socialiste-roosZonder dat u als brave Vlaminge er iets van zal vernemen in de reguliere media, probeert de regering op aansturen van de PS de Vlamingen een lelijke hak te zetten. Joëlle Milquet liet namelijk weten dat de Vlamingen een zetel moeten afstaan in het Europese parlement.

De aanleiding is een goedgekeurd voorstel van Europa om een aantal zetels te schrappen. Eén ‘Belgische’ zetel moet weg. Hoe minder zetels hoe beter zeggen we dan, maar de logica bij het schrappen van een Vlaamse zetel is ver te zoeken.

Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang): “Bij de vorige Europese verkiezingen van 2009 was de verdeling van de zetels met 13 Vlaamse, 8 Waalse en 1 Duitstalige al stevig in het nadeel van de Vlamingen: voor een Vlaamse zetel waren 313000 stemmen nodig, voor een Waalse maar 307000 en voor de Duitstalige zelfs amper 38000.  Met de ingreep van de PS-regering zouden voor een Vlaamse zetel liefst 339662 stemmen nodig zijn, dat is 30.000 meer dan voor een Waalse en zelfs 300.000 meer dan voor de Duitstalige.”

Claeys verwerpt dan ook de voorgestelde schrapping van de Vlaamse zetel: “Een PS-regering zonder meerderheid in Vlaanderen heeft niet de autoriteit om dat te doen”, zo zegt hij. “En vermits de Duitstaligen zonder reden een belangenconflict inriepen tegen de splitsing van BHV, waarmee zij niets te maken hadden, mag ook hun zetel gerust mee ter discussie komen.”

En gelijk heeft hij!

One comment

  1. De walen willen niets anders dan de Vlamingen te treiteren :

Comments are closed.