paus franciscusJan Becaus: “Franciscus… zou dat dan Franciscus de eerste zijn? Ik weet niet of er al een Franciscus geweest is als Pausnaam.” Rik Torfs: “Daar heb ik eigenlijk ook geen gedacht van…” Dit kleine fragment uit de zinloze commentaar op de VRT tijdens de inzegening van Paus Franciscus I (alsof men een voetbalmatch of een wielerkoers aan het becommentariëren was) deed ons de wenkbrauwen fronsen.

Het is misschien spijkers op laagwater zoeken, maar hoort een hoogleraar(!) kerkelijk recht aan de KUL én kerkjurist niet op de hoogte te zijn van de pausnamen? Goed, het gaat officieel  reeds om de 266ste paus, maar er werden wel nog maar 91 namen gebruikt. En het is toch een kleinigheidje om die lijstjes afgedrukt in de VRT-studio klaar te hebben liggen. Rik Torfs mag dan wel iets over de kerk hebben horen waaien, de laatste beschrijving over hem op wikipedia benadert meer de werkelijkheid: bekend mediafiguur. Meer valt er over die man niet te zeggen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d