Topsporters en politiek: schoenmaker blijf bij uw leest!

gilbert“Op een wereldkampioenschap moet je zwaaien met de vlag van je land, niet met die van een regio. Die vlaggen verdienen geen plaats in de koers.” Deze wel erg onvolwassen uitspraak deed wielrenner Philippe Gilbert tijdens een vraaggesprek met Humo.

Gilbert, die zich nochtans naar eigen zeggen “ver weg [houdt] van elke politieke kleur”, stoort zich aan de N-VA. “Het is zoals het Front National in Frankrijk. Extremisten heb je overal, ook in Wallonië.” Spijts zeer veel Vlamingen de Waal steunen in zijn professionele loopbaan, vindt het koerstalent het nodig ze op deze manier aan te vallen. “[ik] krijg in Vlaanderen altijd veel aanmoedigingen, ik heb er veel supporters.”

Van enige vorm van staatsnationalisme kan je hem echter evenmin verdenken, want hij verhuisde met zijn vele centjes naar het mondaine Monaco. Maar dat zal wel om andere redenen zijn. Dat de N-VA liever wat minder België wil om zo de lasten van de Vlamingen en de Walen te verlagen (althans volgens hun verkiezingsbeloften), zal Gilbert wel niet gehoord of gelezen hebben. Maar juist, hij deed niet aan politiek…

De getuigenis van VVB-directeur Steven Vergauwen vertelt echter een ander verhaal: “In 2011 stonden we in Parijs aan de aankomst van de Ronde van Frankrijk. Enkele Lotto-renners kwamen bij ons leeuwenvlaggen halen om er op de Champs Elysées een ererondje mee te rijden. Maar Gilbert nam ze af en smeet ze op de grond.”

De zoveelste bekende sportfiguur die zich bemoeit met de nationale politiek. Schoenmaker blijf bij uw leest, denken we dan, en bemoei u dus niet met zaken waar je de ballen van begrijpt.

6 comments

  1. Misschien kan één van zijn oude Vlaamse slaafjes zijn dopingboekje opendoen. Kom aan, Vansevenant.

  2. Naar aanleiding van de uitspraken van Gilbert vestigen sommigen de aandacht op het feit dat hijzelf om fiscale redenen is uitgeweken naar Monaco. Dat is pas inciviek gedrag! Terwijl de meeste Vlaamse “vendelzwaaiers” via hun belastingen (verplicht) solidair zijn met de Waalse Acelor-Mittal werklozen kiest deze succesvolle Waal om niets bij te dragen…Zoals sommigen multi nationals betaalt de ‘belgische’ wielergod geen euro belastingen. En dan eerlijke Vlamingen de les komen spellen. Volgens de krant HLN (14.03.2013) vreest hij ‘aangepakt’ te worden in Vlaanderen…
    Eigenlijk hebben de Waalse slachtoffers van de crisis meer redenen om deze geldwolf enkele welgemikte eieren naar zijn arrogante hoofd te gooien!
    Gelukkig voor Gilbert zijn wij Vlamingen een vreedzaam en gastvrij volk zelfs voor een omhoog gevallen renner die op ons spuwt.

  3. Dit bevestigd nog maar eens de onverdraagzaanheid van hen die ons ervan beschuldigennverdraagzaam te zijn. Gaat de heer Gilbert zijn deel van de 16 miljard Vlaamse transferts misschien terugstorten nu hij op Vlaanderen kotst? Kleinzielige wereldkampioen!

  4. Vlaanderen Vlagt is een reuze leuke groep die steeds vlaggenden en ondersteunende mede-vlaggers graag verwelkomt van Zoetenaaie tot Geelong én van Lapscheure tot in Groenland. Ook actieg op FB…

    1. Gilbert laat zijn ware gelaat zien.Niettegenstaande hij veel supporters heeft onder de Vlamingen kan hij het toch niet laten deze aan te vallen.Ik ben ervan overtuigd dat heel wat Vlamingen deze uitspraken van Gilbert niet zullen apprecieren.Gilbert moet weten dat de Vlamingen fier zijn om Vlaming te zijn en dat ze dat graag uiten met de Leeuwen vlag.Daar is niets mis mee en de Vlaamse Leeuw moet blijven in de overwegende Vlaamse wieler wedstrijden.Dat Gilbert de 40% Vlamingen die voor N-Va stemmen extremisten noemt is zijn zaak, maar de Vlamingen hebben geen Waalse lessen te krijgen van deze Waalse coureur.Ik zou ook zeggen ” Gilbert,blijf bij uw leest”..

Comments are closed.