De Nederlander Lucas Hartong is Europarlementariër voor de PVV en stelde in die hoedanigheid aan Europees Parlementsvoorzitter Schulz de vraag hoeveel journalisten het Europees Parlement in 2011 op uitnodiging en geheel betaald bezochten. De cijfers zijn om van achterover te vallen.

“866 journalisten kregen maximaal 2 dagen vergoed inclusief alle reiskosten (vliegticket, 1e klas treinticket of actuele autokilometers), kosten voor hotel (180 euro per nacht), lokaal vervoer en alle andere kosten,” aldus Schulz. Let wel, journalisten kunnen uitsluitend worden uitgenodigd door de zogenaamde voorlichtingsbureaus van het EP of het directoraat-generaal Communicatie, wat de zaak nog een pak erger maakt.

Hartong: “Schulz gaf in zijn beantwoording aan dat een journalist gemiddeld 838 euro voor zijn bezoek ontvangt. Dan hebben we het in 2011 over minimaal 726.000 euro en dat is geen klein wisselgeld. Media behoren volstrekt onafhankelijk te opereren zonder ‘sponsoring’. Nu worden journalisten bij de voordeur door Brussel geselecteerd en ik durf hardop te betwijfelen of dat hun journalistieke onafhankelijkheid ten goede komt. De uitgenodigde journalist wordt betaald door de EU en zoals een rechtgeaard Nederlander weet: ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Dat verklaart ongetwijfeld dat we zo worden gebombardeerd met pro-EU verhalen in de media.”

Onafhankelijkheid van de media? Vergeet het maar!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Media algemeen positief over de EU? Lees hier hoe dat komt…”

  1. de bevolking wordt gewoon beduveld en bedrogen,, het zal wel in naam van de democratie zijn zeker,dan is dat allemaal toegelaten een echte schande.

Trending

%d