417747_426693427418672_1501982020_nDe NSV!-betoging zit erop. Zo’n 400 nationalisten trokken door de Leuvense studentenbuurt om te betogen voor een betere en minder centralistische EU.  Klik hier voor de mededeling van NSV!. Zoals voorspeld werd er geen enkele nationalist gearresteerd. Hun gedrag was dan ook (zoals steeds) voorbeeldig te noemen (klik hier). We hadden niet anders verwacht.

Ter linkerzijde was er wel het één en ander aan de hand. Niet enkel werden er minstens 9 tegenbetogers gearresteerd, ook de vriendschap tussen ALS (Actief Linkse Studenten) en Comac lag op zijn zachts gezegd grondig overhoop. Via de Twitter van Veto kon je de komische show rechtstreeks volgen. “Veto ‏@Veto_be: “De tegenbetoging is duidelijk in twee kampen verdeeld. Comac staat afgezonderd van Actief Links. #betoging.”

Zo ging het de ganse avond verder. Het politierapport van de politie van Leuven was ook rechtsreeks te volgen. Het leert ons dat al voor de tegenbetoging van start ging, vier linksen werden gearresteerd. Politie Leuven: “19.50 u : Manifestant anti-NSV-betoging in bezit van verboden wapen (steekwapen) opgepakt.” En nog: “20.10 u : Drie anti-NSV-manifestanten opgepakt. Twee van hen hadden kasseien in een rugzak verstopt maar werden opgemerkt door politiemensen in burger. Een derde persoon werd aangetroffen in bezit van een stok.”

31473_426693374085344_490729528_n

En zo gaat het verder: “20.58 u : Vier gemaskerde personen die meeliepen met de anti-NSV-betoging opgepakt.” “21.02 u : Vijfde manifestant anti-NSV-betoging opgepakt.” …

Bij Veto lezen we dan weer dat het democratisch gehalte van de tegenbetoging niet verder reikt dan de enkels van Stalin: “Meer politie bij links. ‘NSV! Weg ermee!‘ Is hun slogan.” Dat links nooit inhoudelijke betogingen organiseert en enkel maar ‘tegen’ is, werd bij deze weer bewezen. De Veto-‘tweet’: “Penetrant weedgeurtje ook. #betoging” verklaart het één en ander hieromtrent.

En dan weer de verdeeldheid bij links: “Een speech bij NSV! over Europa, bij links luistert elke splintering naar hun voorman- en vrouw#betoging” Is één van hun slogans normaliter niet: “Wat ons verdeelt, verzwakt ons?” Afsluiten doen we met deze alleszeggende tweet: “Links wil zo snel mogelijk ontbinden, om problemen te vermijden, meldt een steward. #betoging”. Ze kennen duidelijk hun volk.

Nu goed, het is leuk dat we sociale media hebben om alles uit eerste hand te vernemen. Zowel van de politie als van het Leuvense studentenblad Veto. Wat niet meer bewezen moest worden is weer duidelijk: nationalisten betogen in rust en vrede, linkse poco’s betogen verdeeld én trekken obscuur en gewelddadig, bewapend volk aan. NSV!-betoging geslaagd!

(met dank aan Voorpost voor de mooie foto’s)

482864_426693477418667_920621589_n

374483_426693694085312_529802570_n

417747_426693427418672_1501982020_n

602838_426693817418633_2095965671_n

6711_426693397418675_1109299463_n

577968_426693510751997_1075139713_n

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Vreedzame NSV!-betoging, negen arrestaties bij tegenbetoging”

 1. Het is duidelijk nog steeds verzamelen geblazen tegen de vreedzame (en eigenlijk triviale) jaarlijkse NSV!-manifestaties (niettemin telkens met politiek gefundeerde inhoud) afwisselend in Leuven, Antwerpen en Gent, door het kransje linkse nietsnutten uit binnen- en buitenland die – onder een valselijk laagje van zogeheten anti-racisme, anti-fascisme (en van welke termen, waarvan ze zelf niet eens de betekenis echt goed kennen, ze zich ook altijd menen te moeten bedienen) – van deze gelegenheid maar al te graag misbruik maken om hun opgekropte frustraties over hun eigen dagdagelijkse leegheid van bestaan te laten botvieren op al wie daar in hun ogen schuld aan heeft (de westerse, kapitalistische samenleving dus). Helaas voor hen moeten ze hierna weer 364 dagen lang hun miserie en maatschappelijke nutteloosheid in een hoekje gaan liggen wegblowen…

 2. De beeltenis van Kristof XKristof is zestien jaar oud en schikt zijn bruine haren met “gel” in schattige piekjes. Bij wijlen draagt hij hemden met hierop de beeltenis van zijn grote voorbeelden Ché Guevara en Mao Tse-Tung. Hij doet dit voornamelijk tijdens de weekeindes. Op de vraag waarom hij dit doet, antwoordt Kristof steevast op gevatte wijze: “omdat mijn vrienden dat ook doen”, of “ik ben een antifascist!”. En om dit laatste kracht bij te zetten, rookt Kristof soms cannabis. Hij heeft namelijk horen zeggen dat dat “nu toch legaal is”, en tevens “geen gezondheidsrisico inhoudt”. Daar komt nog eens bij dat hij hier heel kalm -of zoals hij dit zelf pleegt te verwoorden: “chill”- van wordt. Anders is hij altijd zo opgefokt en boos, weet U wel? Wanneer Kristof naar een betoging gaat -wat eerder zeldzaam is, maar toch-, haalt hij zijn boksijzer van onder het stof. Hij is namelijk de mening toegedaan dat die gore fascisten slechts één taal plegen te verstaan, namelijk de taal der vuist. Kristof beschouwt zichzelf nochtans als zijnde een ware pacifist, doch voor die donkerbruine incivieken maakt hij met graagte een uitzondering.

  Kristof hangt naar eigen zeggen het communisme aan. Deze ideologie heeft hij echter nog maar een zevental maanden geleden ontdekt, toen hij op een punkoptreden een heerschap aansprak over de grote rode ster op diens hoofddeksel. Stemmen mag Kristof nog niet, doch hij weet nu reeds dat hij later op de Partij van de Arbeid zal stemmen. Of op de socialisten natuurlijk, want die hebben ook enorm goede programmapunten. Naar het pleegt te verluiden althans, want het partijprogramma heeft hij nog nooit gelezen – wegens te saai en te lang.

  Kristof was afgelopen zondag aanwezig op de linkse manifestatie in Leuven tegen de optocht van de NSV!, een betoging van domme fascisten en andere onverdraagzame relschoppers. Wat het thema van deze manifestatie was, weet hij niet, doch het zal ongetwijfeld weer met racisme te maken hebben gehad! Met een kap over het hoofd en het gezicht verborgen achter een sjaal droeg Kristof, samen met enkele van zijn revolutionaire vrienden, een spandoek met daarop de uitermate originele slagzin “Jobs, geen racisme!”. Een slagzin die hij bovendien veelvuldig scandeerde, samen met nog andere zeer relevante leuzen die de mensen nog nooit eerder hadden gehoord – zoals daar zijn: “Geen fascisten in onze stad!” en “Vlaams Blok, rot op! NSV!, weg ermee!”.

  En dat het niet enkel bij woorden blijft, pleegde Kristof duidelijk te maken na afloop van de tegenmanifestatie. Toen ging hij namelijk samen met een aantal gelijkgestemde zielen nog wat vuilnisbakken in brand steken en enkele vensters van winkels en woningen ingooien (misschien woonden daar wel kiezers van de N-VA of, erger nog, het Vlaams Belang). Nadien zal men dan in de media mogelijk gewag maken van vandalenstreken, en krijgen die vuile racisten daar de schuld van. Zij staan daar immers om bekend. Voorwaar, dat zal hen leren! Daar hebben zij werkelijk niet van terug!

  Wanneer Kristof en zijn anarchistische kameraadjes korte tijd hierna twee jonge kerels en een jong meisje met opgevouwen leeuwenvlaggen tegen het lijf pleegden te lopen, liet Kristof zich van zijn beste kant zien: zonder twijfelen raapte hij een steen ter grootte van een vuist van de grond -Kristof en vrienden waren immers ruim in de meerderheid en hadden dus niets te vrezen-, en gooide de kei recht in het aangezicht van het meisje, dat hevig bloedend begon te huilen. En dat terwijl al zijn vrienden hem bezig zagen! Onnodig te zeggen dat Kristof zichzelf heel ruig vond.

  Toen Kristof wat later in de richting van het station pleegde te togen -papa zou hem daar komen halen-, kwam hij nog een groepje ongure extreem-rechtse activisten tegen. Sommige van hen droegen vreemde grijze petten met een zwart-wit-rode band (studenten?), andere droegen dan weer zonderlinge blauwe hemden met een oranje-blanje-blauwe opnaaier op de linkermouw (een Nederlandse vlag waarvan de kleuren waren afgegaan?). Hij kon flarden hunner gesprek horen, en ving allerlei eigenaardige termen op zoals “amnestie”, “volkssoevereiniteit”, “Eugène Terre’Blanche”, “VNJ”, “ontvoogdingsstrijd”, “repressie”, “De Beest” (euh?!) en “Were Di”. Verward fronste Kristof de wenkbrauwen, en hij stak nog een joint op. De laatste, welteverstaan, want binnen een twintigtal minuutjes zou papa hem komen halen met de Mercedes. De grijze, deze keer.

  Noot: “Kristof” is een fictief karakter. Eventuele gelijkenissen met bestaande personen berusten louter op toeval.

 3. hoor wie verwijt?
  wie is hier degene die gouden dagraad goedpraat? die moorden op migranten goedkeurt?
  maar moord op fascisten kan dan niet?
  Ik zie het probleem niet integendeel!
  trouwens vraag uzelf maar es af waarom het toch altijd zo is dat we met ten minste de helft meer tegenbetogers zijn dan uw bende varkens?
  verschuil u maar achter de politie bende lafaards ;-)

  NVDR: We publiceren uw reactie alleen maar omdat u in de keuze van uw schuilnaam, waar u uzelf volkomen terecht aanduidt als ‘lul’, een grote mate van zelfkennis tentoon spreidt, hahaha! Voor de rest getuigt uw reactie van het debiele niveau van links: moorden op migranten goedpraten, waar haalt u het? Teveel de Solidair gelezen?

  1. Marnix Michiels

   Geachte “lul”,
   Ten eerste betreft het hier geen verwijten, doch simpelweg een opsomming van de feiten. Wanneer U en Uw anarchistische kameraden gewapend naar (tegen)manifestaties komen, doen zij dit voorzeker niet om op vreedzame wijze de dialoog aan te gaan. Zij doen dit om blind geweld te gebruiken tegen personen die een andere mening zijn toegedaan. Dit doet mij zeer sterk denken aan de praktijken die de S.A. in de dertiger jaren van vorige eeuw pleegde toe te passen. Wanneer men het met woorden niet kan halen, begint men maar op de mensen te slaan. Het gegeven dat U zulke praktijken normaal vindt, impliceert dat U hier degene bent die intolerant is. Daar komt nog eens bij dat de studenten van de NSV! zich ook jegens de omgeving eerbiedig gedragen. Zij vernielen geen voertuigen, zij slaan geen ruiten in van bedrijfsvestigingen, zij maken simpelweg gebruik van hun democratische recht op demonstratie. Dit in tegenstelling tot de trotskisten van (onder meer) Comac en LSP.

   Ik ben overigens zéér benieuwd om van U te vernemen waar en wanneer de NSV! het moorden op migranten ooit heeft goedgekeurd. Gelieve geen leugens te hanteren in een betoog, dit maakt namelijk dat men de rest Uwer schrijven niet eens meer serieus neemt. U pleit hier ronduit voor het uitmoorden van personen die een andere mening zijn toegedaan, en die U dan maar bestempelt als zijnde “fascisten”. En dan zou de NSV! bestaan uit intolerante lieden? Moet er verdorie nog zand zijn? Ik walg van Uw denkbeelden, en het mag nog maar eens duidelijk wezen dat de werkelijke onverdraagzamen zich in het linkse spectrum plegen te bevinden. Indien U hier het probleem niet ziet, moet U zich toch eens vragen gaan stellen bij Uw mentaliteit. U vindt zulke uitspraken en gedragingen kennelijk normaal, en dit duidt op serieuze anomaliën in de denkwijzen die U tentoon pleegt te spreiden. Blijkbaar kan anarchistisch links het zich permitteren om zulke ziekelijke veropenbaringen op de mensen af te vuren. Ik heb hier echter serieuze bedenkingen bij.

   Uw uitspraak als waren “wij” een bende varkens, is dan weer een ad hominem van jewelste. Het komt mij voor dat het jarenlange hersenspoelen door politiek correcte media hebben gemaakt dat U een gefundeerde eigen mening pleegt te ontberen. Ik vind dit niet enkel enorm bedroevend, ook boezemt dit mij zeer veel angst in. Uit welk griezelig nest komen U en de Uwen eigenlijk gekropen? Het lezen van “bijdragen” zoals die van U, hebben veel weg van het omdraaien ener willekeurige steen in een bos: men komt uit op een ijselijke wereld vol kronkelend ongedierte, waarvan men wenst dat het niet pleegde te bestaan.

   Met vriendelijke groeten,
   Marnix Michiels

   1. Marnix Michiels

    Kennelijk is er wederom een serieuze kemel jegens de taal in mijn schrijven geslopen. Dat moest dus het volgende plegen te wezen: “Het lezen van “bijdragen” zoals die van U, heeft veel weg van het omdraaien ener willekeurige steen in een bos: men komt uit op een ijselijke wereld vol kronkelend ongedierte, waarvan men wenst dat het niet pleegde te bestaan.”

    Mijn excuses voor dit euvel. Zoals Prudens Van Duyse alreeds wist in de 19de eeuw: “De tael is gansch het volk.”

 4. Dikke PROFICIAT aan NSV! en alle deelnemers !!!

 5. Marnix Michiels

  Stokken, kasseien en steekwapens? En dan zouden de jongens en meisjes van de NSV! de gewelddadige relschoppers zijn, volgens die gestoorde anarchisten. Zever, gezever! Dat is de wereld op zijn kop.

Trending

%d