Opnieuw regering van technocraten in Italië

italieIn Italië is de politieke impasse groot. Het ziet er dan ook naar uit dat dit Zuiderse land opnieuw een regering zal krijgen van technocraten. President Giorgio Napolitano bekijkt momenteel of hij een technocraten-regering op de been krijgt.

Of deze opnieuw zal geleid worden door Monti is zeer twijfelachtig. Door zijn slechte verkiezingsresultaten is de kans eerder groot dat de man aan de kant zal worden geschoven. Een nieuwe naam werd nog niet opgevangen in de wandelgangen van het Italiaanse parlement.

Ondertussen kregen we de meer gedetailleerde resultaten binnen van de kiesuitslag. Aangezien Rechts Actueel in de aanloop van de verkiezingen de beweging CasaPound Italia (CPI) nu en dan toelichtte, willen we meegeven dat ze erin geslaagd zijn om toch op één plaats de kiesdrempel van 4% ruimschoots te overtreffen.

In Cave, op zo’n uurtje rijden ten zuidoosten van Rome, behaalde CPI 4,81%. Cave behaalde zo’n 529 stemmen in dit dorpje met 11.000 inwoners. Daarmee behaalde het geen verkozene(n), maar met 4,81% heeft de beweging zich wel enigszins op de politieke kaart kunnen zetten. We mogen niet vergeten dat het de eerste keer is dat CPI deelnam aan de verkiezingen en dat de beweging amper 10 lentes jong is.

Een oproep net na de verkiezingen van de andere radicalere rechtse partijen om samen te werken, werd door CasaPound afgeslagen. Simone Di Stefano, de belangrijkste kandidaat 10 dagen geleden, liet verstaan geen interesse te hebben in samenwerking. Hij vertrouwt de andere rechtsradicale partijen niet “die, eens ze aan de macht zijn, toch enkel maar hun stoere beloftes zullen inslikken en meedoen aan het systeem.” We kunnen de man geen ongelijk geven…