Ontslagen wegens ACW-rel? Geen probleem: ACW-vriendje Koen Geens wordt nieuwe minister…

acw belfiusOnze nieuwste redactielid verwoordde hier gisteren het ontslag van (voormalig) Minister van Financiën Steven Vanackere. De CD&V moest op diens verzoek op zoek naar een nieuwe minister. Die werd zeer snel gevonden in de figuur van doctor in de rechten Koen Geens.

De man is 55 jaar en doceert aan de universiteit van Leuven. Zelf studeerde hij eveneens aan de KULeuven en aan het prestigieuze Harvard. Allemaal mooi en ongetwijfeld heel interessant, maar het belangrijkste is dat hij advocaat én medeoprichter is van het advocatenkantoor Eubelius.

Wat was de reden dat Vanackere gisteren ontslag nam? Volgens hemzelf omdat hij het niet meer aankon. Het feit dat zijn adviseur bestuurder was van Belfius, en dat Vanackere aanvankelijk zelfs loog over het feit dat die adviseur ook zijn adviseur was,  speelde echter een meer beslissende rol. Want de rel rond ACW de voorbije weken ging net over de verdachte handelingen tussen ACW en Belfius.

En wat deed het advocatenkantoor van kersvers Minister van Financiën Geens? Het stond ACW bij rond de winstbewijzen bij Dexia/Belfius en rond de vereffening van Arco… En dat blijkt dan plots geen enkel probleem te zijn voor de CD&V. “In het verleden heb ik de beweging geholpen, dat klopt. Maar ik heb veel bewegingen geholpen. Het is wel zo dat ik geen ACW’er ben”, is dan de uitleg van Geens.

Het is verwonderlijk hoezeer de mensen in dit land voor dommerikken worden aanzien door de politici. Zeker bij de CD&V zijn ze van de overtuiging dat ze de bevolking alles kunnen blijven verkopen. Only in Belgium…

One comment

  1. Het is een pot nat allemaal voor hun zakken te vullen ;

Comments are closed.