Vrijdag heeft het Vlaams Belang van Mechelen een persmededeling rondgestuurd met als onderwerp het verhoogd inschrijvingsgeld voor vreemdelingen. In navolging van de Antwerpse N-VA was ook de Mechelse afdeling van de N-VA voorstander van zo een taks, maar daar stak burgemeester Bart Somers (Open VLD) een stokje voor. Somers is namelijk verkozen dankzij de steun van de Groenen, en is dus met handen en voeten gebonden aan de linkse en allochtone stem.

De Mechelse coalitie, met daarin de N-VA, besloot dus de vreemdelingentaks op de lange baan te schuiven, door te wachten op een algemene maatregel, te nemen door een vergadering van alle centrumsteden. Maar aangezien in zowat al die centrumsteden links mee in het bestuur zit, zal er van een vreemdelingentaks zo goed als zeker niets in huis komen. Bij monde van Frank Creyelman, fractieleider in de gemeenteraad, laat het Mechelse Vlaams Belang nog weten dat zo een taks toch maar een doekje voor het bloeden is zonder sluitende immigratiewetgeving. Hij voegt er nog aan toe: “Tenslotte willen we niet dat vreemdelingen die zich in Antwerpen niet meer willen inschrijven omwille van te duur allemaal naar Mechelen komen”.

Toevallig waaide er deze week vanuit Mechelen nog een ander nieuwtje binnen. Het nieuws dateert al van november 2012, maar haalde het nationale nieuws niet vanwege te geringe verspreiding (en vanwege niet opportuun geacht om te verspreiden?). Waarover gaat het? Het Mechelse OCMW gaf haar goedkeuring voor een prijsverhoging van € 10 per dag in het vernieuwde woonzorgcentrum ‘De Lisdodde’. Dat is zo maar eventjes een meerkost van € 3650 per jaar! Op dit ogenblik is het nog wachten op het fiat van de federale overheidsdienst Economische Zaken, maar verwacht wordt dat de prijsverhoging er daadwerkelijk komt. Volgens OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open VLD) vinden zulke prijsstijgingen overal plaats. En: “Met de bouw van ‘De Lisdodde’ kozen we voor kwaliteit. Dat heeft zijn prijs.”

Rare logica, daar bij die Mechelse liberalen: enerzijds lief zijn voor vreemdelingen die nooit een euro hebben bijgedragen, anderzijds onze (groot)vaders en (groot)moeders, die wél hun hele leven hebben gezwoegd en gewerkt en braafjes hun belastingen betaalden, opzadelen met een jaarlijkse prijsverhoging van € 3650 voor kost en inwoon. Is het niet Mechels Open VLD-burgemeester Bart Somers zelf die gezegd heeft: “Een goeie stad herken je aan hoe ze met haar senioren omgaat.”?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Open VLD in Mechelen: lief voor vreemdelingen, minder lief voor gepensioneerden.”

  1. Bart Somers heeft het gezegd: “Een goede stad herken je aan hoe ze met haar senioren omgaat”. Ergo, Mechelen is geen goede stad! Trouwens, geen enkele stad door de liberalen bestuurd is een goede stad!

  2. Hoe moeten ze anders aan hun stemmen geraken ,als de niet Belg mag kiezen ;de vreemdelingen eten de sociale zekerheid kas leeg ze zullen later ook pensioen trekken en er nooit voor betaalt hebben ;maar dat zal hun en zorg wezen =

Trending

%d bloggers liken dit: