BertDeckersReActHij werd geboren uit een ‘zwart nest’ (grootvader was Eerste Schepen voor het VNV in een Limburgse gemeente), 18 jaar lang heeft hij bij het Antwerpse VNJ gezeten en op zijn 13 jaar aangesloten bij het NJSV, waarvan hij 3 jaar praeses was van de Antwerpse afdeling. Via omwegen zoals Voorpost en TAK is hij bij de Vlaams Blok Jongeren beland. Enkele jaren was hij voorzitter van VBJ-Antwerpen en organiseerde in die hoedanigheid de Dag van de Rechts-Europese Jeugd in Antwerpen met de steun van VBJ-nationaal.

Hij bezocht in het buitenland tijdens zijn jonge(re) jaren verschillende Europese politieke kameraden waaronder de Finse Isänmaallinen kansanliike (IKL), de Zweedse Nationaldemokraterna (ND), de Italiaanse MSI en de Padaanse Lega Nord. Meermaals ging hij op stap met het Franse Front National (1 mei-optochten, Bleu-Blanc-Rouge), Die Republikaner in Duitsland en bezocht ook reeds het Italiaanse Casa Pound in Rome en in L’Aquila (dit in eerste instantie om de werkwijze van deze snelgroeiende organisatie van dichtbij te kunnen bestuderen). Tussendoor beleefde hij zeer veel kameraadschappelijke momenten met de NSV! en het KVHV in Gent. Van 2007 tot 2012 was hij provincieraadslid in Antwerpen voor het Vlaams Belang, de partij waar hij tevens tot op heden voor de grafische dienst werkt in loondienst.

Mocht hij in Vlaanderen één organisatie uitkiezen als te volgen voorbeeld, dan kiest hij resoluut voor het Gentse KVHV. “Ondanks hun stijlvolle uitstraling schuwen deze Vlaamse studenten de radicaliteit allerminst. Tevens hebben zij een degelijk toekomstperspectief, één waar ook de (gewone) Vlamingen op termijn wel degelijk beter van zullen worden. Daarmee bewijzen zij dat partijpolitiek in se overbodig kan zijn en dat buitenparlementaire uitbouw én ondernemingszin meer teweeg kunnen brengen dan vetbetaalde zetels in – laat ons eerlijk zijn – soms nutteloze en vooral geldverslindende politieke instellingen. Geld verlamt immers (nogal snel) vele ambitieuze politici, ook bij de nationalistische partijen.

Het streven naar de macht doet hen daarenboven al te gauw compromissen sluiten met volksvijandige individuen, minderheden en partijen. Het is voor mij overigens van groot belang dat ook Rechts Actueel het partijpolitieke denken blijft overstijgen. Zowel de N-VA als het Vlaams Belang krijgen de nodige positieve (en als het kan evenredige) aandacht op onze webstek. Indien één van deze partijen een bepaalde grens overschrijdt, dan mag Rechts Actueel het niet nalaten om dit op de publieke bühne aan te klagen. Dat moet de taak zijn en blijven van een politieke webstek die door zeer veel nationalisten gelezen en geraadpleegd wordt.”

Als kernwoorden die zijn politieke denkbeelden moet samenvatten koos hij voor:

  • Volk door verbondenheid, kameraadschap door eerlijkheid.
  • Nationalisme als drijfveer, solidarisme als streefbeeld.
  • Sociaal in het hart, nationaal van geest.
  • Radicaal in gedachte, stijlvol in de omgang.
  • Kennis als ultieme strijdwapen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: