expogentDe racismegekte kent evenveel grenzen als er nog bestaan in Europa: nul! Letterlijk en figuurlijk zal er op theatrale wijze worden nagegaan of de wereldtentoonstelling van 1913(!) te maken had met racisme. U leest het goed: 1913! Letterlijk: “De theatermakers Chokri en Zouzou Ben Chikra zetten het project ‘De Waarheidscommissie – Expo Zoo Humaine’ op. Ze willen de schending van mensenrechten op de Wereldtentoonstelling 1913 onderzoeken.”

Het klinkt allemaal erg ludiek en absurd, maar ze menen echter wél wat ze zeggen. “Chokri en Zouzou Ben Chikra vragen zich af of dit historisch evenement racistisch en mensonterend was. Of was het een toonbeeld van interculturele uitwisseling? Moeten wij ons verontschuldigen of moeten de afstammelingen ons net dankbaar zijn? Dragen wij hiervan nog sporen in onze Vlaamse identiteit?”

Op de Wereldtentoonstelling van 1913 werden in Gent 128 Senegalezen en 60 Filippijnen ‘tentoongesteld’ in nagebouwde dorpen. En dat stoort beide theatermakers. Met de voortdurende klachten tegen ‘Kuifje in Congo’ (1931) in het achterhoofd en deze nieuwe ‘theatrale’ klacht tegen een nog ouder fenomeen (1913), kunnen we stellen dat sommige mensen in dit land werkelijk compleet gek geworden zijn. En dan verschieten dat normale mensen geen theater meer willen binnengaan…

Wie de organisatoren graag een berichtje wil sturen (je weet maar nooit), kan dit e post-adres gebruiken: naarinfo@dewaarheidscommissie.be.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Racismeklacht tegen wereldtentoonstelling van … 1913”

  1. Iets in hun historische context zetten kunnen ze al niet!
    Dat ze eerst eens nagaan hoe racistisch de islam wel is en hoe mensonterend er wordt opgetreden in naam van die islam!

  2. Onderwijzer Bovenwijzer

    TRAPPEN VAN VERGELIJKING : zot -stapelzotter – politiek-correctst

Trending

%d bloggers liken dit: