Eigen taal eerst!

woordenboek nl engWe waren niet aanwezig op de laatste Bilderberg vergadering, maar het lijkt er sterk op dat er is besloten de eigenheid van de Europese volkeren zo snel mogelijk de nek om te draaien. Steeds meer Eurofielen komen met proefballonnetjes als antwoord op het steeds groter wordende kamp van EU-sceptici. En er word haast gemaakt. Zo snel als mogelijk word er geprobeerd bevoegdheden over te dragen aan de EU in Brussel. Maar in het kader van de proefballonnen zoals Een Europees banksysteem, een Europees leger en bijvoorbeeld een gekozen Europees president kunnen we nu een nieuwe ballon toevoegen.

De Bondspresident Gauck opperde het idee om een gezamenlijke taal in te voeren voor Europa: het Engels. Dat hij deze taal zelf amper machtig is, dat is slechts een detail. Het doet denken aan oude tijden. De bovenste laag van de bevolking sprak een gezamenlijke taal en de arbeiders mochten hun eigen taaltje brabbelen. Als het aan Gauck ligt wordt de eigen taal een soort dialect.

Maar daar blijft het niet bij. Bondspresident Gauck vind het ook een goed idee om een nieuw EU-propaganda televisiekanaal in de ether te brengen. Zodoende kunnen de simpele arbeiders via de televisie de ideeën tot zich nemen die de bovenlaag voor hun heeft bedacht. Dat dit soort plannen de liefde voor de EU niet zullen voeden, dat hoeven wij u niet te vertellen. De bovenlaag van Europa wentelt zich in de subsidies en schuift elkaar de baantjes toe, net zolang tot dat de ballonnen worden doorgeprikt en we kunnen kijken naar een structureel samenwerkingsverband binnen Europa.

6 comments

 1. Pourquoi ? Parce que la moustache de ma tante est plus étroite que le jardin de mon oncle .?
  En Flandre, du Flamand et des moules à la plage de Saint-Anneke !

 2. De arrogantie van het klootjesvolk dat zichzelf en hun Loge maffia vriendjes aan overbetaalde
  Jobkes te helpen komt al lang mijn strot uit, als men hen niet stopt eindigen we allemaal in de goot, weg ermee en wel snel !!

 3. Als jullie het dan toch graag over eigenheid hebben, stop dan eerst met al dat Nederfrengels, Nederbabylonisch en Nederfranglais uitvoerig op een verhoogje te zetten, zoals hier regelmatig gebeurt.
  Wees niet te lui om af en toe eens na te denken, of je voornoemde bekaktheidstaal niet kunt vervangen door eigen Nederlands.

  Dank bij voorbaat!

 4. Liever een vrije en fiere Europeaan dan een slaafse EU-onderdaan!

 5. Ik ben geen believer van de complottheorie, maar ik vrees dat ik verplicht zal zijn van standpunt te veranderen. Waar haalt Herr Glauck het vandaan om aan 65.000.000 Duitsers hun moedertaal te ontnemen? En wat denkt in Parijs de heer Chauvin daarvan? Met wat soort collectieve waanzin zijn die mensen eigelijk behept? Is dit nog langer een Europese Unie? Ik durf het van de daken te schreeuwen: weg met dit soort EU. AAn de galg!

 6. Ik geef een trofee en dus geen “award” voor IEDEREEN die voor zijn eigenheid opkomt, ZELFS als het Waalse is !

Comments are closed.