afficheOp donderdag 14 februari werd uw verslaggever uitgenodigd op de persconferentie van de Waalse partij Nation. De partij lanceert een nieuwe campagne: “Tegen de radicale islam, voor vrouwenrechten!”

De partij concludeert dat vrouwen het eerste doelwit vormen indien de radicale tak van de islam ergens aan de macht komt. De campagne bestaat uit 3 pijlers:

 1. een campagne met de affiche “de Sharia zal niet passeren” (“la Charia ne passera pas”)
 2. het stichten van de Vrouwenkring van Nation, genaamd Gabrielle Petit. De partij koos de naam Gabrielle Petit omdat deze vrouw door de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog werd geëxecuteerd (1 april 1916) en symbool staat als verzet tegen de bezetter. Zij betaalde haar verzet met de hoogste prijs: met haar leven.
 3. het verdelen van een ‘pin’: een groene driehoek. Dit symbool is een antwoord op het politiek-correcte symbool van de kaviaar-socialisten en anderen, de rode driehoek.

Volgens Nation is het dragen van het nieuwe symbool een antwoord op “het enige fascisme en extremisme van deze tijd: “dat van de extremistische Salafisten”.

 • Nation blijft solidair met alle slachtoffers van het islamisme, waar de moslims en zeker moslimvrouwen eerste slachtoffer zijn.
 • Nation zegt ‘nee’ aan het islamisme en de Sharia.
 • Europa is en blijft een continent waar de christelijke traditie aanwezig moet blijven.

Nation

De partij verklaart zich in geen geval tegenstander van de gewone (normale) islam. De pijlen worden gericht op de extremisten onder hen.

Aan het woord kwamen:

 • Hervé Van Laethem, nationaal secretaris van Nation;
 • Jean-Pierre Demol, woordvoerder voor Nation,
 • Annik Vanderbaeten, Nation Henegouwen;
 • Sandra Latinis, Vrouwenkring Nation.

De partij haalt meer dan regelmatig mediabelangstelling, mede dank zij de acties in Malonne en aan het Brussels justitiepaleis tegen de vrijlating van Dutroux. Wie het ondemocratische gehalte van de Franstalige pers kent, begrijpt dat de partij het mediacordon rond nationalisten met glans aan het doorbreken is.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Verslag persconferentie NATION: “Sharia, no passeran!””

 1. “De partij verklaart zich in geen geval tegenstander van de gewone (normale) islam.”

  Iemand die me kan uitleggen wat de ‘gewone, normale’ islam ìs?

  Islam ìs radicaal in se, ‘gewone, normale’ slam bestaat gewoon niet!

  1. ‘Normale islam’ om de term te gebruiken is die welke men zag in Irak onder Saddam Hoessein en onder Kadaffi in Libië. Heden is dat in Iran en in Syrië.
   Een goede maatstaf over ‘normale islam’ of ‘extremisten’ : kijk gewoon hoe ze omgaan met christenen. Onder Assad hebben Christenen alle vrijheden. Onder het Amerikaanse Vrije Leger worden kerken in brand gestoken.
   Men kan daar boeken over schrijven.
   Nation zei ook duidelijk : wij hebben niets tegen de islam maar tegen de extremistische uitspattingen. Een correcte houding naar mijn inziens.

   1. Enkel bloeddorstige dictators kunnen die ‘normale, gewone’ islam in stand houden dus?

    Als ik ‘t goed begrijp moeten we ze dan – net als Sadam, Kadaffi, Assad e.d. – stevig onder de knoet houden, zodat er zich geen ‘extremisten’ vormen. (Met ‘praten’ lukt dat i.i.g niet)

    Er hoeven daar geen boeken over geschreven te worden, U hoeft enkel maar één (1) boek(je) te lezen, dat van de krijgsheer mohamed, dáár vindt U alles wat U dient te weten over islam, en daar is niets ‘normaal, gewoon’ of ‘gematigd’ aan.

    Maar, ‘t is de schuld van Amerika?

 2. Reconquistador de Amberes

  Goed zo ! Een tweede versie van de Spaanse Reconquista lijkt een gewettigde defensietacktiek in deze territoriumstrijd !

  1. De immigratieproblematiek overstijgt zelfs de religie van de immigranten. Extremisten die zich op de islam beroepen vormen hierin een groot aandeel. Maar zij zijn niet de enigen.

  2. Dit lijkt inderdaad nog de enige oplossing om ‘ons’ Europa te redden!

Trending

%d bloggers liken dit: