driverhu1De liberalisering van het transportverkeer zet zich voort. Nadat de Europese havens de dupe dreigen te worden van het überliberale beleid van Europa, zijn nu de vrachtwagenchauffeurs het slachtoffer van de geglobaliseerde vrije markt.

Nadat de transportsector op de weg al werd overspoeld door vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa, is het nu de beurt aan Filipijnse chauffeurs. Voor een appel en een ei rijden – vooral – Polen rond op onze wegen. Aangezien er een vrij verkeer van mensen is binnen de meeste Europese landen, kiezen zeer veel firma’s ervoor om goedkopere werkkrachten in dienst te nemen. Je kan ze theoretisch gezien natuurlijk gezien geen ongelijk geven. Ook de bouwsector ondervindt hier al jaren de gevolgen van.

Dat de veiligheid daarmee in het gedrang komt mag waarschijnlijk niet gezegd worden, maar het probleem op de weg zal er niet op verbeteren, want nu rijden er ook al een 100-tal Filipijnen met een vrachtwagen rond op de Europese wegen. Het Letse bedrijf Dinotrans heeft deze via een Filipijns uitzendbureau aan het werk gezet. Deze ‘moderne slaven’ (aldus Frank Moreels van de transportvakbond BTB-ABVV) werken voor amper 600 euro per maand. Een bedrag dat zelfs de Poolse vrachtwagenchauffeurs veel te weinig vinden.

Gevreesd wordt nu dat andere bedrijven deze werkwijze gaan overnemen. Dat de veiligheid van onze wegen in gevaar is, werd gisterennamiddag en deze ochtend nog maar eens duidelijk op de E313 waar zich alweer (zware) ongevallen voordeden met vrachtwagens. Filipijnse chauffeurs zullen immers minder opgeleid zijn dan onze eigen chauffeurs en kennen bijgevolg amper de regels die hier op onze wegen van kracht zijn. En de EU kijkt de andere kant op…

O ja, vakbondssocialist Frank Moreels zou beter ook eens met zijn rode kameraden van de Sp.a en de PS gaan praten, want zij hebben mee de Europese grenzen opgeheven. Maar dat schijnt hij gemakshalve te zijn vergeten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Filipijnse vrachtwagenchauffeurs nemen de weg over”

  1. Zo zie je maar wat we te zeggen hebben met Europa het is allemaal goed voor de basen met de mensen die hun werk verliezen zitten ze er niet mee in

Trending

%d bloggers liken dit: