zaventemOp de luchthaven van Zaventem gingen enkele schurken ervandoor met een aantal diamanten afkomstig uit Antwerpen. Ze zouden een totale waarde hebben van een kleine 50 miljoen eurootjes. Blijkbaar is deze overval slechts één van de velen op rij.

We lezen even wat Vlaams Belang-senator Bart Laeremans ons daarover te vertellen heeft: “In 1995 werden op Zaventem waardepapieren gestolen uit een toestel van Swissair dat klaar stond om op te stijgen. In februari 1999 gingen gangsters in Sabena-kledij aan de haal met 74 miljoen frank uit een geldtransport van Brink’s-Ziegler, ook al op het ogenblik dat het geld op een vliegtuig van Virgin werd geladen. Als gevolg daarvan was een aantal buitenlandse luchtvaartmaatschappijen niet meer bereid zijn waardevolle goederen te transporteren via Zaventem.

In 2000 werd een toestel van Lufthansa op een vrijwel identieke manier als nu beroofd: tijdens het inladen van een krat met diamanten, door gangsters die een gat in de omheining gesneden hadden en met een auto de tarmac opgereden waren. In 2005 werd op Brucargo een partij diamanten gestolen bij een gewapende overval op een kantoor van FedEx. De huidige diamantroof zou dus niet als een verrassing mogen komen.”

En Laeremans vervolgt: “Het Vlaams Belang wees er jaren geleden ook al op, dat er ondanks alle officiële screenings toch luchthavenidentificatiebadges werden uitgedeeld aan personen met een strafregister, waardoor deze toegang kregen tot de niet-publieke delen van de luchthaven. Daardoor zet men natuurlijk de deur wijd open voor infiltranten van de georganiseerde misdaad.”

Dit is echter nog niet alles volgens de senator: “Het lijkt wel of men in België nooit lessen trekt uit vroegere fouten en nalatigheden. Gangsters kunnen met dezelfde trucs en dezelfde modus operandi altijd opnieuw op dezelfde plaats toeslaan. Wij hebben daar in 2000, 2001 en 2012 reeds vragen over gesteld in het parlement. We kregen steeds te horen dat er audits werden gehouden, dat er overleg werd gepleegd en dat ‘de regering zich ermee zou bezighouden’. Maar op het terrein gebeurde er zo goed als niets. Er zou zelfs nog bezuinigd zijn op veiligheidspersoneel.

Het is al erg genoeg dat het leven van beveiligings- en luchthavenpersoneel bedreigd wordt, dat er voor miljoenen wordt gestolen en dat Zaventem daardoor klanten verliest. Maar het kan allemaal nog veel dramatischer worden. Als gangsters zo gemakkelijk in Zaventem kunnen toeslaan, dan kunnen terroristen dat natuurlijk ook. Dan zullen er geen diamanten of waardepapieren gestolen worden bij een aanval op een passagiersvliegtuig. Dan kunnen er vele doden vallen en zal de menselijke tol pakken hoger liggen. En dat alleen omdat de opeenvolgende regeringen hebben nagelaten de nodige beveiligingsmaatregelen te treffen.”

Tot slot geeft hij nog een waarschuwing mee: “Het is tenslotte ook duidelijk dat de gebrekkige bewaking van het luchthaventerrein slechts een deel van het veiligheidsprobleem is. In een ruimer kader moet er niet alleen betere bewaking komen in Zaventem. Men moet de problemen ook bij de wortel durven aanpakken, door de politiediensten en het gerecht efficiënter en slagkrachtiger te laten werken, door zwaarder te straffen en door meer gevangenisruimte te voorzien, zodat die straffen ook echt uitgevoerd kunnen worden. Zolang dat niet gebeurt, zal België een paradijs blijven voor de georganiseerde misdaad uit binnen- en buitenland.”

We zouden het niet beter kunnen verwoorden!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Overval Zaventem is geen toeval, in 2000 vond krak dezelfde overval plaats”

  1. Dat is het voordeel van anonieme CV’s. Zolang het geen van het Vlaams Belang is, is het geen zaak voor de staatsveiligheid. Jaren geleden wisten ze ook niet waar een door Israel aan België toegewezen Palestijnse terrorist verbleef. Een schiet gevaarlijke vrouw kon wel gewoon uit België verdwijnen, BOB wist niet wat er gebeurde…
    Er zijn bij de overval geen doden gevallen, dus geen enkel probleem. België op zijn best.
    Nu kunnen weer enkele ministers roepen dat er stappen gezet gaan worden, het publiek knikt goedkeurend en de parlementaire onderzoekers kunnen weer wat extra bijverdienen.
    Dus waar zoeken we een probleem? Het ‘gepeupel’ vergeet toch heel snel…

  2. Zo zie je maar wat er gebeurt het kan niet anders of met de hulp van binnenuit je moet maar eens te voet op de luchthaven binnen gaan je zal niet ver geraken ,het is een klucht ,in de film kan je het aan nemen maar in werkelijkheid zou je er om lachen ze moesten de omheining afzetten met friesse ruiters zo als in een betoging ze zuoden er dan niet met wagen kunnen door rijden ;

Trending

%d bloggers liken dit: