Is Antwerpen een Derde Rijk in het klein? Volgens sommige linksmenschen alvast wel…

antwerpenTerwijl in de Arteveldestad – of is het vanaf nu verboden om Gent te zeggen en moeten we Vlaams-Belgische stad aan de Schelde zeggen – men alle problemen heeft opgelost door het woord ‘allochtoon’ uit het woordenboek te schrappen, pakt het bestuur in Antwerpen het net iets anders aan.

Vanaf 1 mei zullen nieuwkomers in de Koekenstad 250 euro per kop moeten betalen. “Administratiekosten” luidt het daar. Links heeft al snel de term “vreemdelingentaks” uitgevonden. “Allochtonentaks” lag wat moeilijk… Maar goed, dat het kwaad bloed zou zetten was te verwachten.

De weinige progressievelingen die nog wekelijks hun verse Cubaanse koffie gaan drinken op het – voor de middenklasse zelfs te dure – Zuid, met in hun hand een soortement gazet, om dan te lachen met de o zo intellectuele, vingerwijzende en ongetwijfeld poëtische kortjes van ene Hugo Camps, zijn in hun wiek geschoten. Racisme alom! Nazisme ten top zelfs! “In deze stad voel ik me niet thuis,” hoor je wel eens. Wat jammer nou.

We hebben een afdruk gemaakt van een stukje facebook. Aangezien het op een openbare pagina van De Standaard staat hebben we de namen niet weggedaan, immers de personen vinden zichzelf volkshelden en verdienen het bijgevolg om even op een verhoog geplaatst te worden. Leest u even mee:

DeStandaard comm

Ann en Sara beseffen niet dat ze het probleem in een paar woorden hebben samengevat. Die ‘armen’ waar Ann het over heeft hebben blijkbaar wél veel geld veil gehad voor de verre reis naar Antwerpen. Ze geeft overigens toe dat ze gelukzoekers zijn en geen nieuwkomers die willen bijdragen aan een betere en meer welvarende maatschappij, die op haar beurt de armoede in de landen van herkomst van die uitgeweken armen zou kunnen proberen op te lossen.

Sara is nog duidelijker, al zal ze het vermoedelijk niet zo bedoeld hebben. “De andere steden gaan de dupe worden!” Van wat Sara? Wat bedoel je hiermee? Toch niet dat die vreemdelingen nu een andere stad gaan opzoeken om te genieten van de veelvuldige faciliteiten van de sociale zekerheid? Toch niet om daar de crimineel te gaan uithangen, indien dàt hun bedoeling was om naar Antwerpen te verhuizen? Toch niet om in die andere steden de boel te gaan opvrolijken met hun ‘verrijkende’ cultuur, sluikstort, nachtlawaai, drughandel, …? Vind je dat nu zelf niet een heel klein beetje naar racisme ruiken Sara?

Zoals ik het persoonlijk aanvoel is Antwerpen nog steeds een ‘open’ stad. Enkel zal het vanaf 1 mei duidelijker zijn wie wel en wie niet akkoord is met de manier van leven in deze stad. Antwerpen is nu eenmaal niet zomaar van iedereen. En dat er nu meer illegale inwoners gaan zijn in Antwerpen, om deze maatregel te omzeilen, dat zijn de woorden van links. Zoiets zouden wij nooit durven beweren!

11 comments

 1. BDWgkan hier alleen maar beter van worden. De maatregelen van zijn beleid worden door een groot deel van de publieke opinie gedragen en daar zitten de progs met een probleem. Met die reden dat alle superlatieven worden bovengehaald om het centrumbeleid (dat dikwijls nog op de leest van De Wever ‘s voorganger gschoeid is) te counteren…

 2. Op 5 maart 1959. Een bekende Fransman zegt ondermeer: “Het is heel goed dat er gele, zwarte en bruine Fransen zijn. (….) Maar wel op voorwaarde, dat ze een kleine minderheid blijven. (…) Zij die de integratie prediken hebben het brein van een colibri, ook al zijn ze heel geleerd. Gelooft u dat de Franse gemeenschap 10 miljoen moslims kan opslorpen, die er morgen 20 miljoen en overmorgen 40 miljoen zullen zijn? (…) Mijn dorp zou niet langer Colombey-les-Deux-églises heten maar Colombey-les-deux-mosquées.” Ra-ra wie was dat?

 3. Vind het goed van Antwerpen dat ze het doen ,in Nederland moeten ze 950 euro betalen ,nu kunnen ze allemaal naar Gent komen het is een stad voor de vreemdelingen de Turkse schpen Tampas vind het goed hij zegt de stat is voor iedereen hoede zaak voor de turken en de burgemeester Termont :

 4. Eerst wat de topbeslissing van het Gents stadsbestuur betreft: moet nu ook het woord “autochtoon” verboden worden? Indien dit niet gebeurd acht ik mij gediscrimineerd en mijn mensenrechten dus met de voeten getreden.
  Wat Antwerpen betreft; zou er hier geen sprake zijn van de autonomie van de gemeenten? Zolang er niets onwettigs gebeurd? De Heer Deckers heeft volkomen gelijk. Wat betekenen die arme 250 Euro in vergelijking met de duizenden euro’s die die arme sukkelaars (de tranen staan mij in de ogen) betaald hebben om hier op onze arbeid te kunnen komen parasieteren. Een betere toekomst zoekt men niet, men bouwt die zelf op – door te werken, niet door te profiteren!.
  Wat het nazisme betreft: het is in Antwerpen (en elders ook) hoog tijs dat de socialistische voorzieningsstaat vervangen wordt door een nationalistische rechtvaardigheidsstaat. Maar het blijkt dat e Roden heel slechte verliezers zijn. Tachtig jaar rood of geen brood” in een stad, en dan plots gedaan! Alles weg: de postjes, de mandaatjes, de grabbelton!

 5. Het mondaine Zuid waar veel kaviaar socialisten naar zijn uitgeweken,de” wereldverbeteraars” ter linker zijde struinen daar rond om een beetje in de schaduw te mogen lopen van het even
  “progressieve “clubje acteurs uit diverse zeepjes.
  Soms lopen dingen daar ook uit de hand en word er al eens iemand neergeknald voor de deur van een staminee der ‘verlichte geesten’

  1. Kakwijk vol kakvolk.
   Dan liever de Handelstraat, echt waar.
   Nee alle gekheid op een stokje.
   Als ik in zo’n wijk als Het Zuid rondloop dan word ik echt mottig.
   Met al die veel te dure bioprulwinkels en wijnbars vol omhooggevallen lieden die zich superieur wanen omdat ze vegetarisch en biologisch eten.
   Nee dan liever naar Café Den Bengel of ‘t Antwaerps Bierhuyseke.
   Daar zitten tenminste nog echte mensen.

   1. >> Kakwijk vol kakvolk
    Vanop dit niveau, lijkt iedereen omhooggevallen. Misschien ziet de wereld er mooier uit als je van perspectief verandert.

 6. Ach ja die naïeve o zo goedmenende meisjes toch hé.
  Ze vinden de stad met al die vreemde geuren, kleuren en smaken toch zoveel opwindender dan het provincienest waar ze tot hun achttiende een veilig nest vonden bij mama en papa.
  Want ja het gras is zoveel groener aan de andere kant.
  En zolang ze nog nooit bestolen of beroofd zijn, zien ze dan ook geen kwaad in die lieve jongens met hun leuke kroezelhaartjes en die guitige zwarte oogjes.
  Is toch zo.

  1. Ja, zeg dat wel! De foto van dat kleine lieve poesje naast de commentaar van Sara’tje zegt genoeg: alsof het leven één grote film van Bambi is, met allemaal lieve en onschuldige mensen die op zoek zijn naar liefde en genegenheid en die het alleen maar goed met elkaar voor hebben. Wat moet het toch erg zijn om wakker te worden in die wrede grotemensenwereld.

Comments are closed.