Waanzinnig subsidiebeleid van de EU: niet voor echte boeren?

eu centenTerwijl heel wat Europese onderdanen zich de naad uit het lijf werken om dan vast te stellen dat ze op het eind van hun loon nog een stukje maand over hebben, deelt de EU kwistig landbouwsubsidies uit aan… iedereen die er om vraagt. Want op de lijst van gesubsidieerden die bekend geraakte, bevinden zich nogal vreemde sjarels. De lijst bevat de gegevens van het jaar 2011. (klik hier voor de volledige lijst)

Naast een aantal garages, drukkerijen, OCMW’s, Unizo, Voka, IKEA, banken en wat kerkfabrieken vinden we onder meer de Koninklijke Schenking terug, die zich mocht verheugen op een subsidie van € 34.405,39. Deze achtbare openbare instelling was een geschenkje van Leopold II aan zijn koninklijke nazaten, die er voor altijd gebruik van mogen maken. De Koninklijke Schenking bezit vooral onroerend goed (kastelen, bossen, landerijen, golfterreinen enz.), waarvan een groot deel verhuurd wordt. Een deel van het kapitaal zit in aandelen. Het totale bezit word geraamd op € 450 miljoen eurokes. Geef toe dat de armoezaaiers uit Laken deze extra bijdrage dus goed kunnen gebruiken!

Ook vinden we in de lijst Jacques Boël terug, de ‘vader’ van Delphine. Via zijn onderneming Domanoy ontving hij zo maar eventjes € 175.000 van de EU. Het zijn dan ook sukkeltjes, die Boëls, met een familiefortuintje dat geschat wordt ergens tussen de € 760 en € 1132 miljoen. Dat Sofina, de holding van de Boëls, goed vertegenwoordigd is binnen de Ronde Tafel van Europese industriëlen zal wel geen rol spelen, zeker?

Verder ontving ook de Compagnie ‘Het Zoute’ van de familie Lippens een subsidie van €1421. Met een geschat fortuin van zo’n € 304 miljoen is dit slechts een habbekrats voor de Knokse familie, maar wel een habbekrats waar heel wat minder fortuinlijke volksgenoten zeer blij mee zouden zijn.

O ja, ook het ACW Verbond Leuven staat op de lijst, met een subsidie van ongeveer € 2500.

De EU deelt dus landbouwsubsidies uit aan schatrijke families en organisaties, terwijl echte boeren ontmoedigd de tractor voorgoed op stal zetten.

Wat een waanzin!

3 comments

  1. een tiental jaren geleden hebben 2 aparte studies (1door engeland en 1door frankrijk) vastgesteld dat van al die miljarden lb subsidies er slechts 14 à 15% naar echte boeren gaat. suiderfabrieken,, veilingen of chocoladefabrieken behoren ook tot de 85 andere percenten. de boer is de moderne slaaf van de consument.

  2. De EU is een haard van nepotisme en zelfbediening voor de schaamteloze volksverraders en volksverlakkers onder ons.
    Voor mijn part mag dit ondemocratische gedrocht snel verdwijnen.
    En dat Judasgeld genaamd Euro ook.

  3. “Geef aan Cesar wat aan Cesar” toekomt dient in de volgende Bijbelvertaling te zijn ;”geef aan de Boeren wat aand Boeren toekomt”

Comments are closed.