RTBF fotografeerde dossier ‘Dewinter Filip’ op bureau chef Staatsveiligheid

rtbf fdw2Zoals verwacht is de storm rond de Staatsveiligheid nog niet gaan liggen. Ironisch gezien heeft de bekentenis van Bart Debie het dossier in een stroomversnelling geholpen. Debie was de nuttige idioot van dienst zeg maar.

Ook in Franstalig België focust men nu op deze zaak en zo pakt RTBF (de Franstalige tegenhangen van de VRT) uit met foto’s waarvan het beweert dat ze het dossier ‘Dewinter Filip’ op het bureau van Staatsveiligheid-chef Alain Winants tonen. Moeilijk te staven uiteraard, maar de bal is aan het rollen en dat telt.

Winants komt uiteraard met de voorspelbare verklaringen dat enerzijds Debie zélf naar de Staatsveiligheid is gestapt en dat anderzijds een onderzoek naar geldstromen vanuit het buitenland richting Dewinter om ‘anti-islambewegingen’ op te zetten maar al te logisch is. Dit onderzoek kan dus perfect losgekoppeld worden van het feit dat Dewinter beroepsmatig parlementair is zo laat hij verstaan. Alsof dat een bijkomstigheid is, nietwaar?

Het blijft maar de vraag waarom en vooral ‘of’ het Ministerie van Justitie daar niet van op de hoogte is of was. Nu nog blijven ontkennen dat Dewinter of andere politici worden gevolgd heeft geen enkele zin meer. Annemie Turtelboom (Open VLD) moet vertrekken en een andere job gaan zoeken.

Van één van onze correspondenten uit Nederland vernamen we dat een zaak zoals deze in Nederland meteen zou resulteren in het ontslag van de bevoegde minister. Daar zou het ondenkbaar zijn dat een week na de eerste beschuldigingen aan het adres van de minister en de Staatsveiligheid én na vervolgens bewijzen te hebben die de beschuldigingen staven, de bevoegde minister nog steeds haar rekening mag blijven spekken met duizenden euro’s van de belastingbetaler die zijn vertrouwen in hem of haar stelde.

Only in Belgium dus. Nog maar eens.

rtbf fdw1

6 comments

  1. “Het was maar voor te lachen” dat dit dossier daar lag , een francofoon opperhoofd der StaatsVUILIGHEID kon een beetjedollen met een francofone PoCo-propaganda toeter.

  2. Alle politiekers hebben boter op hun hoofd ,maar als ze kunnen zullen ze het Vlaams Belang aanvallen l:

    1. ik denk dat het meer minderwaardige dieetmargarine is, in ieder geval het lekt er af in beken

  3. Waar zitten de Koppens en Terzakes in deze? Ze wll wss hun lievelingen van de VLD sparen… Ongezien hoe onze media ng steeds niet begrepen heeft dat ze de bevolking objectief moet informeren, ipv beïnvloeden in e bep richting te sturen…

  4. zij volharden in hun leugens zodat zij het zelf geloven, de Gestapo is nog volop actief in dit land.

  5. Koppen MOETEN er rollen om het even die van Minister Torteduif of die franskiljonse tricolore Opper Winnetou van de Staatstvuiligheid tipi met zijn Indianenverhalen ! Eén van beiden liegt dat hij/zij zwart ziet !

Comments are closed.