gestapoNaar aanleiding van de Debie-gate (hier en hier) kregen we op de redactie een getuigenis binnen van voormalig parlementslid Roeland van Walleghem. Hij maakte tijdens zijn periode in het Vlaams Parlement eveneens een op zijn minst verdacht voorval mee.

Roeland Van Walleghem was parlementslid voor het Vlaams Blok tijdens de jaren ’90. Hij getuigt: “In die tijd was ik getipt dat er in de Agusta-zaak nog een vierde Guy betrokken was. Guy Charlier meen ik, PS’er en burgemeester van Etalle in de provincie Luxemburg. Die man had aan zijn maitresse gezegd dat hij samen met Mathot naar Italië was gegaan om centen op te halen. Ik had daardoor een goede relatie met onderzoeksrechter Véronique Ancia, aan wie ik de gegevens had doorgespeeld.”

Niet veel later kwam Van Walleghem op een zondag na een dagje Ardennen thuis in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek en merkte op dat er ingebroken was. “De deur klemde, er lag een uitgetrapte sigaret op de grond en zo meer…” Een inbraak is op zich niet vreemd in deze gemeente dacht Roeland, maar er was iets vreemd aan de hand. Er was namelijk niets waardevol gestolen. “Alles was zelfs opzettelijk proper achtergelaten, net zoals de inbrekers het hadden aangetroffen.”

“Toen viel het me op. Het dossier dat ik bijhield over de Agusta-affaire was wél verdwenen!” Toen Roeland een klacht ging indienen bij de politie werd hij even later aangesproken door een lid van de BOB (tegenwoordig de Sectie Info). “Roeland, deze dossiers werden met 99% zekerheid ontvreemd door de Staatsveiligheid, ” zo beweerde hij.

Roeland herinnert er ons aan dat ook Siegfried Bracke rond die periode hetzelfde overkomen is. Bracke was toen nog journalist. Dat Roeland Van Walleghem ongewenst en in het geheim bezoek kreeg van de Staatsveiligheid is wél opmerkelijk in die zin dat destijds dezelfde regeling gold als nu: politici mogen – en mochten dus – niet gevolgd worden door de Staatsveiligheid.

Roeland werd destijds gecontacteerd door De Morgen over de bewuste huiszoeking, maar zoals verwacht heeft deze regime-krant niets met de feiten gedaan, daarom dat wij het met Rechts Actueel doen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Nieuwe getuigenis over Gestapo-praktijken Belgische Staatsveilgheid”

 1. Gestapo? Dit lijkt meer op de “NKVD”. Soviet praktijken.

 2. In die tijd was een zekere Raes hoofd van de staatsveiligheid en hij was zeer verdacht inzake zijn connecties met de Waalse politici en het dwarsbomen en mislukken naar het onderzoek van oa der bende van Nijvel en Dutroux! Inmiddels is hij vervangen.Maar de sleutel is daar te zoeken. De corruptie is nooit onderzocht en er blijven nog vele potjes bedekt en gesloten. Tijd om op onderzoek te gaan?

 3. Met die reden dat Siegfried Bracke zo te vinden is voor een parlementair onderzoek. Meestal als het over het Belang gaat, is hij de eerste om zich zoveel mogelijk te distantiëren van die partij. Bracke dient bij N-VA om de N-VA zoveel als mogelijk binnen de centrumperceptie van het politieke spectrum te houden!

  1. Siegfried Kacke, doctor in de Kazakkendraaierologie

   Zo is dat !

 4. Natuurlijk smerig van Debie en Turtelboom verdient inderdaad om haar functie te verliezen. Maar de uitspraak van Debie over een Amerikaan die in Europa anti-Islambewegingen zou sponsoren vind ik wel verontrustend. Misschien kan Rechts Actueel daar eens dieper proberen te graven?

 5. tiricoloor Belzeike kan de pot op !

  Hoogste tijd dat BELGIE BARST dat we van die franskiljonse tricolore KGB mentaliteit verlost zijn
  En we moet godver-de-godver nog wachten tot na ons electoraal voniis van met 2014 !

 6. Gestapo was broodnodig , aangezien vele laffe rode honden vieze plannetjes bedachten om nederland te “bevrijden ” ..nou want ik er vandaag de dag van merk is dat ik me meer begeef in een bezet gebied , dan in een vrij land vol glory en cultuur van eigen geschiedenis!

Trending

%d bloggers liken dit: