Debie-gate: ontslag van Turtelboom is het minste wat er moet gebeuren!

debieTwee belangrijke berichten vandaag. De Paus treedt af op 28 februari 2013 om 20 uur en Bart Debie bijt lelijk in de hand die hem jarenlang vetmestte. Het eerste geven we voor de nieuwswaarde even mee, het nieuws over Debie is echter iets relevanter voor Rechts Actueel.

Debie kwam bij het Vlaams Belang toen hij na zware beschuldigingen bij de politie aan de deur werd gezet. Dankzij zijn lovende werk als Antwerpse politiecommissaris, kreeg hij bij het VB een functie aangeboden als een soort van veiligheidsconsulent. De partij scoorde rond die periode goed met het veiligheidsthema en kon dus een voormalig topman bij de Antwerpse politie nuttig inzetten.

Als we de media mogen geloven, zou Debie zélf naar de Staatsveiligheid gestapt zijn, nadat hij bepaalde praktijken binnen de partij niet meer kon aanzien. Sindsdien zou hij maandelijks een rendez-vous gehad hebben met een man van de Staatsveiligheid. Gezellig.

Over Debie en zijn kuren zouden we een boek kunnen schrijven. Uiteraard doen we dat niet, aangezien bij de meeste partijen dezelfde regel geld als in Las Vegas: “Wat er gebeurt binnen de partijmuren, blijft binnen de partijmuren.” Debie schakelt zichzelf hiermee op hetzelfde niveau als die andere ‘verruimer’ van destijds, Jurgen Verstrepen. Beiden geneigd om de gevestigde media een handje toe te steken om het VB te beschadigen.

Wat ons vooral stoort is het belang van deze affaire. Dat Debie zichzelf wil belachelijk maken, dat is zijn zaak. Dat Minister Turtelboom (Open VLD) echter haar handen in de onschuld wast is onaanvaardbaar. Zij beweerde echter nog maar pas dat geen enkele partij of de mandatarissen ervan worden gevolgd door de Staatsveiligheid. Nu blijkt namelijk het tegenovergestelde.  Het is dan ook niet meer dan terecht dat Turtelboom verklaringen mag gaan zoeken voor haar leugenachtig gedrag.

Hopelijk volgt snel een onderzoek naar de échte praktijken van de Staatsveiligheid. Een ontslag van Turtelboom zou ook niet slecht zijn om de geloofwaardigheid van haar ambt veilig te stellen. Maar laten we niet naïef zijn, dit zal allemaal niet gebeuren. Het is namelijk normaal dat het Vlaams Belang gevolgd wordt volgens sommigen. En laat die sommigen het reilen en zeilen in dit land bepalen.

Anderzijds, moest een partij of vereniging die zichzelf ‘nationalistisch’ noemt NIET gevolgd worden, dan zou dat getuigen van een slechte werking. Het bevestigt overigens enkel maar de dictatoriale status die België zichzelf keer op keer geeft. En ik betwijfel of vele nationalisten iets te verbergen hebben. Onze strijd is immers volledig legitiem.

8 comments

  1. Niet alleen de staatsveiligheid legde dossiers aan over politieke partijen, maar ook de rijkswacht, afdeling politiek, probeerde in 1996 met valse beschuldigingen, via een huiszoeking, in opdracht van jvdl, mijn gegevens over mijn vergaderingen van het Vlaams Blok te bekomen. Zij waren zeer kwaad toen ik mijn gegevens uit mijn PC niet aan hen kenbaar wilde maken. Deze weigering is mij zwaar aangerekend bij mijn verdere loopbaan bij de Fed Pol. Met de grootste dank aan P.Dewael en dit zonder lid te zijn geweest van het VB, sinds de kleine politiehervorming.

  2. Zo zie je maar wat je van de vrienden kunnen verwachten ,verraden voor dertig zilverlingen zo als Judas en wat zal madam Turtelboom nu uitvinden om zich uit de slag te trekken met haar leugens ;

  3. Deze man werd uit de grote miserie gehaald door Filip Dewinter en kreeg een job aangeboden in het VB.Debie strompelde in zijn leven van de ene stommiteit naar de andere , zo erg zelfs dat het VB hem moest ontslagen.Hoe kan een volwassen persoon zich zo verlagen om verklikker te gaan spelen tegen zijn eigen partij.Debie bewijst nog maar eens dat hij behoort tot de categorie van marginalen die er niet voor terug deinst zijn beste vrienden, te verraden.

  4. Het zou me niet verbazen dat Bart DeMOL, heu Bart Debie de waarheid vertelt over zijn contacten met de Staatsveiligheid, die gretig toehapte overwegende dat Staatsveiligheid toch geleid wordt door een tricolore francofone (of zou het een “franskiljonse” zijn ?) Limburger, die ten tijde van het POLITIEK POCES tegen het VB, Procureur was op Cassatie en daarvoor kennelijk als dank later door toenmalige francofone Minister(es) van Justitie, Onckelinckx, naar boven mocht vallen tot Opperhoofd der Staatsveiligheid, die hij obstinaat “Veiligheid van de Staat” blijft MISbenoemen, een gallicisme want letterlijk vertaling uit het taaltje van Louis de Funés. Dat het om een “POLITIEK PROCES” ging, wordt bewezen door de verklaring van de toenmalig opperhoofd van de volkomen OVERgesubsidieerde (linkse) Liga voor de Rechten van de (linkse) Mens in een Vlaams weekblad een decenium geleden waarin hij tot tweemaal toe bekende ; “POLITIEK PROCES” tegen het VB , dat ze samen met hun trawanten van het C.G.K.R. voerden, toen nog o.l.v .een “katholieke” islamofiele pater dominicaan.

  5. Hoeveel zou zijn maandelijkse ‘rendezvous in het donkere kamertje hem als Judas compensatie hebben opgebracht ? en leeft hij nu als pooier van zijn ‘fotomodel ? een moslima dient zich toch te onderwerpen aan de man

  6. het is bijna niet te geloven,ik zeg u liever een zus als hoer dan een flik als broer.

Comments are closed.