dump sbIn Frankrijk waait er sinds enkele jaren een nieuwe wind door de nationalistische en regionalistische bewegingen. We komen hier later zeker nog op terug. Eén van die bewegingen luistert naar de naam ‘Paris Fierté’. Aanstaande zaterdag voert deze – u raadt het al – Parijse beweging een actie tegen de komst van een Starbucks in het 18de arrondissement, beter bekend als ‘Montmartre’.

Het arrondissement is het tweede dichtstbevolkte van de twintig arrondissementen die Parijs rijk is en omvat een zeer oud en pittoresk centrum. Nu wil Starbucks daar een vestiging openen. Het plaatselijke bestuur dat in handen is van de socialistische burgemeester Daniel Vaillant ziet hier uiteraard geen graten in. Oppositie vanuit de raad moet men ook niet verwachten, aangezien deze bestaat uit 8 socialisten, 2 groenen, 1 communist, 1 raadslid van Parti Radical de Gauche en 2 van de UMP. We weten allemaal dat traditie en identiteit niet samen gaan met socialisme in al haar varianten.

Waarom Paris Fierté tegen deze Starbucks-vestiging is leggen ze ons zelf uit.

“Paris Fierté is een culturele en apolitieke vereniging die de identiteit van de Parijzenaar wil promoten. Parijs is niet enkel een wereldhoofdstad, of het administratief centrum van Frankrijk. Parijs is ook niet enkel de belangrijkste toeristische stad van de wereld. Parijs, dat is een volk, dat zoals andere volkeren in Europa zijn geschiedkundige wortels heeft.

Sommige Parijzenaars worden geboren én sterven in Parijs. Heel hun persoonlijke leven wordt door de stad bepaald die iedereen kent en die eenieder die er geweest is met hen mee beleeft. Iedere hoek van de straat, elk fonteintje, iedere bank, … het draagt allemaal een herinnering mee voor deze mensen. Het is hun persoonlijke geschiedenis.

Deze mensen willen niet op de één of andere dag zélf geschiedenis zijn, waarbij ze niet meer zullen zijn dan een verwijzing in een museum of een fresco tegen de muren of plafonds van het nabije gemeentehuis. Hun zekerheid van bestaan wordt gevormd door de collectieve herinneringen die ze met zich meedragen. Net zoals de inwoners van  Bretagne, Savoie, Elzas, Castille, Piémont, Bavière, en andere regio’s in Frankrijk.

Als je ons dan vraagt waarom we tegen de komst van Starbucks zijn, ligt het antwoord voor de hand. In eerste instantie heeft het bestuur van ons arrondissement de inwoners niet bevraagd over de inplanting van deze multinational. De burgemeester denkt blijkbaar dat je met geld alles kunt kopen, wat uiteraard niet waar is. Ten tweede breekt het bestuur hiermee de traditie van gezellige en pittoreske bistro’s en andere handelszaken door er een kille en alledaagse Starbucks toe te laten.

Ten derde zijn we tegen de’standaardisering van de samenleving. Wie wil er immers geld uitgeven aan een koffie, die je zowel in Santiago, Beijing, Antwerpen of Parijs kan kopen? Ten vierde is het een economische oneerlijke concurrentie, aangezien Starbucks collaboreert met de overheid en er zo in slaagt via bepaalde fiscale trucjes minder belasting te moeten betalen dan de lokale handelaars. In Engeland heeft dit geleid tot een groot schandaal want Starbucks past deze fiscale trucjes toe in alle landen waar ze vestigingen hebben.

Net zoals McDonalds 20 jaar geleden in ons arrondissement niet welkom was en is gebleven, moet Starbucks nu zijn koffers pakken en vertrekken naar waar het thuishoort: de Verenigde Staten van Amerika. Paris Fiérte zal aanstaande zaterdag 9 februari actie voeren tegen de komst van Starbucks. Ook de lokale handelaars zien de komst van Starbucks niet zitten, maar zij zullen zich enkel engageren om op juridische en economische grond verzet aan te tekenen bij de lokale overheid.”

rassemblement-du-9-fevrier-2013-starbucks-non-merci-2

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Paris Fierté tegen de komst van Starbucks aan het Montmartre, Rechts Actueel vroeg hen waarom”

 1. Nee Rudere. Ze werken net als Ikea bewust onder de prijs om zo de poten onder de stoelen van de lokale handelaars te zagen.
  Ze kunnen dat alleen maar doen met de vele belastingsvoordelen die ze hebben.
  Daar waar de lokale handelaar de volle pot moet betalen.

 2. Wij hebben geen behoefte aan verAmerikanisering !

  1. IK EET VARKENSVLEES EN DAAR BEN IK FIER OP !

   Evenmin als aan ver-Islamisering daarom steun de BOYCOT HALAL pagina op Facebook (Smoelenboek) ; EEN VLAAMS VLAANDEREN IN EEN EUROPEES EUROPA , dat ze hun Amerikaans hamburger vreetsel en Kaka Cola zuipsel evenals dat Halal voeder binnen steken langs hun tegenpool opening , “daar waar de zon niet schijnt. Wij eten en drinken Europees voedsel en drank en genieten alzo van onze Eigenvolkse Eigenheden gastronomie en ik reken daartoe OOK bloemkool met witte saus en braadworst met de obligate pint erbij om het genotvol door te spoelen. het kan niet elke dag kreeft met sjampieter zijn, dat “kan onzen bruinen niet trekken” (oei is die uitdrukking nog niet politiek-correct weggecensureerd ) ?

 3. Kortzichtig van die mensen… Starbucks geeft tenminste een goede prijs/kwaliteitsverhouding, iets wat men niet kan zeggen van de meeste cafés in Parijs…

  1. Drinkt u ook Eskimo’se whisky in Glasgow of verkiest u deze gedistilleerd in Achterzoeloeland ?

Trending

%d bloggers liken dit: