Casa Pound Italië: welkom in de politieke arena!

cpi24 en 25 februari staan er verkiezingen op stapel voor het Italiaanse parlement. Om verschillende redenen beloven het spannende verkiezingen te worden. Het ondertussen voor Rechts Actueel-lezers bekende Casa Pound Italië (CPI) neemt voor het eerst ook deel aan de verkiezingen in een aantal provincies.

Casa Pound is een organisatie die moeilijk te definiëren is voor de media. De beste omschrijving is dan ook dat het een organisatie is die het begrip metapolitiek ten volle benut. CPI heeft bijvoorbeeld diverse kraakpanden (staatseigendom, geen privébezit) die worden opgeknapt waarna er Italiaanse gezinnen zonder onderdak worden geplaatst.  Maar zo zijn er ook sportverenigingen, een hulporganisatie die in door natuurrampen getroffen gebieden de bevolking ter hulp schiet, een studenten- en scholierenorganisatie en zo meer. Er zijn diverse voetbal- volleybal- en zelfs een rugbyploeg en de studentenvereniging Blocco Studentesco werft en voert actie aan de scholen, universiteiten en hogescholen in Italië.

Maar, terug naar de verkiezingen. Italië staat voor grote problemen op verschillende vlakken. Corruptie van politie en politiek. Een torenhoge staatsschuld. Een premier die zichzelf en het land dat hij vertegenwoordigt compleet door het slijk heeft gehaald. Niet op de laatste plaats door de omkoopschandalen en de vermeende seksuele avonturen met onder andere minderjarige Noord-Afrikaanse meisjes. Een verrot democratisch systeem. Tegenstellingen binnen de staat Italië tussen het Noorden dat het geld binnen haalt door hard te werken en het Zuiden dat het uitgeeft aan sociale bestedingen.

Binnen de verrotte samenleving van dit land vindt een substantieel deel van de jeugd een onderkomen in de metapolitiek van Casa Pound. Het is dan ook niet vreemd dat Casa Pound een grote aanhang heeft onder de jongeren en met name zeer veel studenten. Dezelfde  jongeren die opgroeiden in bovenstaande samenleving en nog idealistisch genoeg zijn om er iets aan te willen veranderen.

De namen van de drie gevangenen duiken overal op in Italië met de boodschap 'Liberi subito!'
De namen van de drie gevangenen duiken overal op in Italië met de boodschap ‘Liberi subito!’

De zittende politici vonden het dan ook tijd worden om vlak voor de aanstaande verkiezingen in actie te komen. Niet door het nakomen van politieke beloftes maar door het aanpakken van de tegenstanders. Op verzoek van de anti-terrorisme afdeling van de Italiaanse justitie heeft een onderzoeksrechter in Napels afgelopen donderdag 24 januari 10 arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Casa Pound-leden. Drie van de tien blijven voorlopig aangehouden.

Er volgden uiteraard ronkende verslagen in door de staat gecontroleerde media: “Er werden tijdens de huiszoekingen op achtentwintig plaatsen een voorraad helmen, knuppels, pistolen en explosieven gevonden… De jongeren werden getraind in antisemitisme en vreemdelingenhaat!” zo werd gezegd en geschreven. Het bespreken tijdens een boekenavond van Mein Kampf van Adolf Hitler werd als bewijs aanzien dat het gevaarlijke antisemieten zijn. Wat zou de media schrijven wanneer Das Kapital van Karl Marx wordt besproken tijdens een volgende boekenavond?

Zoals zo vaak werd de soep niet zo heet gegeten als opgediend. De ‘pistolen’ betrof 1 legaal stuk speelgoed. Iets wat enkele dagen later werd toegegeven. De explosieven betrof legaal vuurwerk. De knuppels voornamelijk een uit elkaar gedraaide tafel waar de tafelpoten naast het blad lagen. Hieronder ziet u een foto van de in beslag genomen ‘wapens’ vrijgegeven door justitie:

De knuppels gevonden bij Casa Pound Italië bleken onder andere een par ordinaire tafelopten te zijn. Het 'pistool' was een speelgoedpistool...
De knuppels gevonden bij Casa Pound Italië bleken onder andere een paar ordinaire tafelpoten te zijn. Het ‘pistool’ was een speelgoedpistool… en de ‘explosieven’ waren niet meer dan legaal vuurwerk.

Natuurlijk werden de zware uitspraken later weer teruggeschroefd door justitie. Maar de klap is al uitgedeeld. Politieke tegenstanders hebben handig ingehakt op het aan aanhang winnende Casa Pound in de media en bij de kiezers. Volgens de Casa Pound-leiders Gianluca Iannone en Simone di Stefano zijn de aanhoudingen en huiszoekingen het gevolg van de schrik voor het succes van Casa Pound bij de verkiezingen volgende maand. Twee van de tien gearresteerden zouden op de Casa Pound-lijst staan voor de verkiezingen volgende maand. Zoals gezegd beloven het roerige verkiezingen te worden!

Voor meer info over Casa Pound verwijzen we naar de lezing morgen in De Klokke. Klik hier.

One comment

  1. Triest..Triest ..Triest…
    maar vergeet niet dat het bij ons vrijwel hetzelfde is !
    zowel centrum links als extreem links proberen ons nationalisten / rechtse patriotten / nationaal socialisten op elke manier klein te houden / krijgen ons te vernederen en zelfs op een geweldadige manier de mond te snoeren, onze leuke (schijn) demoncratie doet hier lekker aan mee! en zet de AIVD graag in om ONS te bespioneren! , dan hebben we nog de leuke zion mannentjes zoals wilders en pim. die in ons mooie vaderlandse glory / vlag een david ster willen plaatsen en homosexualiteit willen laten samen gaan met nationalisme ! iets wat ian stuart ooit al zei (voor dat ie door de “veiligheid dienst” werd vermoord : dat die 2 nooit samen gaan en nooit samen zullen gaan effe kort gezegd)
    de media is niet rood-groen nee , het is schijnheilig! en joods , ze verwerpen het oude soviet communisme om een nieuwe tak van het communisme te stichten ;-) communisme en joden gaan hand in hand , communisme is fascistisch en joden zijn vrijwel altijd fascistisch ook is commie een politieke stroming opgericht door een JOOD.

    noem me maar een hater , noem me maar een nazi… noem me zoals je wilt …. ;-) proud to be white!!

Comments are closed.