socialism-vs-capitalismDe Kerstman bracht Vlaanderen nog een laat kado. Op zaterdag 26 januari 2013 kwamen in Duffel in het Vlaams Huis de kameraden van de nieuw opgerichte beweging “Autonome Nationalisten” bijeen. Daar werden de doelstellingen voor de toekomst en de geplande acties voor het jaar 2013 voorgesteld.

Bij het betreden van de zaal viel het op dat de vele stoelen allen bezet waren en verschillende aanwezigen moesten rechtstaan. Voor een beginnende beweging was de opkomst dan ook redelijk fenomenaal te noemen. Zeker de helft van alle aanwezigen werden vroeger ook opgemerkt (als lid, kaderlid of sympathisant) bij bijeenkomsten van een bepaalde andere beweging. Is dit een vorm van massale transfer van één beweging naar de andere ? Dit mag zeker vermeld worden omdat het de vele aanwezigen opviel. Vele malen kon men horen : “Ah, jij komt nu ook naar hier ?” Het was voor een deel van de aanwezigen een gezellig weerzien van kameraden die men soms al een tijdje niet meer gezien had. Dit bevorderde de vriendschappelijke atmosfeer van de avond.

Een ordedienst was discreet aanwezig om eventuele provocateurs en herriestokers buiten te houden.

De avond begon met een videovoorstelling over nationalistische bewegingen en partijen vroeger. In de video zag men beelden van 10, 15 en 20 jaar geleden. Men kon er vele bekenden herkennen. Aan bod kwamen het vroegere Vlaams Blok, het Franse Front National en zeker het vroegere Odal Aktie Komitee.

Het publiek bestond uit weliswaar radicalere nationalisten maar toch was alles ‘normaal’. Geen carnavaleske toestanden maar mooie solidaristische ideologie. In de toespraken kwamen anti-kapitalisme, remigratie, actie voeren voor Vlamingen zonder beroep te doen op de hier verblijvende allochtonen, en andere thema’s aan bod.

De Autonome Nationalisten riepen op om op zaterdag 2 februari naar Parijs te gaan om deel te nemen aan de betoging tegen imperialisme. Dan organiseert Troisième Voie (een Franse solidaristische organisatie) een massale betoging tegen het imperialisme. De Waalse kameraden van Nation, die zeer nauwe banden onderhouden met Troisième Voie, organiseren dan een grote autocar waarmee de kameraden van Nation alsook die van Autonome Nationalisten samen naar Parijs zullen afzakken, zonder dat er van een huwelijk sprake is. Beide blijven autonoom werken.

De Autonome Nationalisten roepen ook op om op 16 februari naar Brugge af te zakken. Daar zal een betoging plaats vinden om aan te tonen dat het genoeg moet zijn met het racisme tegen ons eigen volk. Meer info volgt nog.

Het was aldus een mooie avond die afgesloten werd met leuke verbroederingen rond een glas Vlaams bier. De organisatoren wacht nu de zware taak om dit succes te bevestigen. Vlaanderen is een Solidaristische organisatie rijker.

Kris Roman

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d