Benghazi, Libië: alle buitenlanders het land uit!

Image
De bedanking van de Libiërs voor het geld en de wapens ziet u hierboven…

Benghazi, Libië. Voor de Nederlandse en Vlaamse media tot voor kort de bron van democratie voor Libië. Hoe snel kan het gaan…

Engeland, Duitsland en Nederland roepen al hun onderdanen op via de ministeries van Buitenlandse Zaken om Oost-Libië te verlaten wegens een acuut risico op aanslagen en ontvoeringen. Recent werd het consulaat van de Verenigde Staten verwoest door islamitische terroristen.

In Nederland en Vlaanderen is dit geen nieuws. Letterlijk. Er word niks over bericht. Terwijl er toch tientallen landgenoten in gevaar zijn. Zou dit zijn omdat het niet strookt met de structurele berichtgevingen dat Benghazi de bakermat van democratie is voor dit land?

Een klein kind zag het aankomen: de Arabische Lente was niets anders dan een islamitische lente. De EU die onlangs nog enkele miljarden euro’s uit onze portemonnee trok voor het regime in Egypte, zou zich moeten schamen.

Hoelang blijven de media zoals de VTM en NOS nog berichten in elkaar knutselen over de ‘vrijheidsstrijders’ in Syrië? Zeker nadat we gezien hebben hoe de ‘vrijheidsstrijders’ omgaan met hun pasverworven ‘vrijheden’ in Irak, Libië en Egypte?

Met dank aan Roeland