Turken boos om Lego Star Wars: “Racisme!”

jabba-the-huttIn Oostenrijk is het weer lachen geblazen met een aantal radicale Turken. Ze zijn boos op speelgoedfabrikant Lego omdat ze beledigend, discriminerend en racistisch speelgoed zouden gemaakt hebben.

Wat is er aan de hand? Lego is al enige tijd bezig met het uitwerken en verkopen van een heuse Star Wars-lijn. Leuk wanneer je fan bent van deze zesdelige filmreeks. Een aantal Turken zijn nu boos om de Lego-productie die het paleis van Jabba The Hutt moet voorstellen. Het dak van deze woonst zou afgekeken zijn van de wereldberoemde Hagia Sophia in het Turkse Istanboel. Ook de toren van de woonst zou lijken op een minaret én er is daarenboven een automatisch afweerkanon aanwezig in die toren.

U begrijpt de verontwaardiging niet? Wel, laat me het even uitleggen. Jabba The Hutt was een kwaadaardig wezen in de films van Star Wars. Doordat men een slecht wezen laat wonen in paleis met het ontwerp van een bekende moskee, wil dit zeggen dat een moskee een tempel van het kwade is. Met andere woorden, de Lego-bedenkers zouden zo de link hebben willen leggen tussen de islam en het kwade.

Nog niet overtuigd? Dan ziet u niet in dat Lego met het plaatsen van een automatisch wapen in de toren (volgens de Turken dus een minaret) diezelfde link willen leggen. De islam zou dus niet enkel slecht, maar ook gewelddadig zijn. U kan maar beter ophouden met lachen, want de Turken menen het. Ze slepen Lego voor de rechter en eisen verontschuldigingen voor dit ongepast gedrag.

Lees het volledige Duitstalige artikel bij de Oostenrijkse Turken zelf, want u gelooft me nog steeds niet denk ik: klik hier.

lego

10 comments

 1. De Hagia Sophia is van oorsprong een kristelijke kerk,dat veranderde na de inname van Constantinopel.

 2. Zal dan maar eens heel vroege Niklaas en Kerst cadeaus aankoop dit jaar doen, dit Lego bouwpakket mogen mijn kleinkinderen echt niet missen.

 3. hahaha amai die moslimmekes zijn weer op het tenen getrapt ! Waar halen ze het toch vandaan ? Hebben ze echt niks beters te doen ? Ik denk dat ze al het speelgoed kopen om te kijken of er geen gelijkenis is met een of ander religieus gebouw van de islam ! Hilarisch !! Ze tonen maar weer nog ne keer welke korte lontjes ze hebben en hoe wereldvreemd ze zijn !

 4. Ze zijn blijkbaar Heel bang dat de Waarheid aan het licht komt van hun geloof
  inderdaad ze zijn nu eenmaal het kwade , ze dringen hun geloof op aan mensen die in zichzelf geloven… en wij zijn zo stom om ons te laten doen
  GOOD JOB LEGO doe zo verder!!!

 5. Ik ben al jaren fan van Star Wars en die Turken moeten hun bakkes houden.
  Dat de beschaafde wereld gevoel heeft voor humor en creativiteit begrijpt men niet in de wereld van de gewelddadige islam.

 6. De islam is een gewelddadig regime het staat vol haat zo als in de koran staat Je zal geen jood en christen als vriend nemen want ze zijn afvallige ,en je zal ter dood brengen ;zo staan er veel verzen in de koran ;

 7. Iedere normale mens weet en ziet toch dat de Islam gewelddadig is? En zij verontschuldigen zich NOOIT voor hun gedrag!!

 8. Mogen er dan überhaupt nog torens op echte huizen en kasteeltjes of speelgoed kastelen en huizen staan? De meeste gelijke, met heel veel verbeelding, ook op minaretten.

 9. Ik zie geen enkele vergelijkenis, die turken hebben teveel van hun kebab gesnoven denk ik het enige wat erop kan lijken is het dak van het paleis zelf, maar bijna elk paleis heeft dat denk ik…En een toren is een toren ik maakte er zoveel met Lego en bouwder er ook wapens op ik bedoel wat had die toren anders voor nut?? En tuurlijk voelen de Turken zich weer aangesproken met hun kwade geloof zou ge voor minder.

Comments are closed.