Nordrhein-Westfalen: minstens 200 van de 850 moskeeën salafistisch

Nordrhein-Westfalen, de West-Duitse deelstaat, grenzend aan Nederland en Vlaanderen, herbergt een steeds groter wordend probleem. Op dit moment zijn al 200 moskeeën overgenomen of zwaar onder invloed van een streng religieuze islamitische stroming in deze deelstaat: de salafisten. Regionale zwaartepunten van de salafisten ziet de politie in de steden Aken, Bochum, Bonn, Düsseldorf, Solingen en Wuppertal.

Volgens waarnemingen van de binnenlandse veiligheidsdiensten zijn 200 van de 850(!) moskeeën in Nordrhein-Westfalen (NRW) “opvallend salafistisch”. De autoriteiten letten vooral op reizen naar buitenlandse opleidingskampen. Tot nu toe zijn er in Nordrhein-Westfalen 20 gevallen bekend van salafisten die getraind terug gekomen zijn naar Duitsland. Deze lieden gelden dan ook als ‘bijzonder gevaarlijk’.

Bonn werd pas geleden opgeschrikt door een poging om het station op te blazen. Deze bom had dezelfde opbouw als de bommen gebruikt in Madrid die daar het metrostation hebben opgeblazen met 191 doden tot gevolg. Toch zet de politiek liever in op de bestrijding van nationalistische organisaties die door middel van het organiseren van demonstraties en individueel spuitwerk hun onvrede proberen te uiten. De bestrijding van uitingen van onvrede onder Duitsers geniet blijkbaar prioriteit voor de politici, niet de oorzaken ervan…

NRW telt volgens officiële cijfers 10.000 moslimfundamentalisten, waarvan ongeveer 1.000 die tot de salafistische stroming gerekend kunnen worden. Ze hebben nu minimaal 200 uitvalsbases. Hele wijken worden geïslamiseerd. Moslimfundamentalisten hebben al meermalen de confrontatie gezocht met vreedzame protestanten en met de politie. Misschien wordt het tijd dat de Duitse politie en staatsveiligheid de prioriteiten verleggen…?

Image