Peiling aangaande anoniem solliciteren

solliciteren“Er worden nu te weinig vijftigplussers en allochtonen aangenomen. Daar kunnen we iets aan doen door de eerste ronde van een sollicitatieproces anoniem te laten verlopen. In de publieke sector gebeurt dat grotendeels al”, zegt minister voor werk Monica De Coninck (sp.a). “We willen de anonieme sollicitaties nog niet meteen verplichten. Maar we gaan er wel over samenzitten met de sociale partners.”

3 comments

 1. Anoniem soliciteren…voor wat is dat goed ?
  Tja voor het heil van de multikul en niks meer.
  Die madam de coninck is een linkse en wat willen de linksen, een voorkeursbehandeling voor islamieten dat ze er het nepargument van ‘ouderen’ bijhaalt is uitsluitend bedoeld om de domme kiezer te paaien; zie ons wij helpen iedereen die gediscrimineerd wordt.
  Ellendige socialisten met hun maakbaarheid van de maatschappij, ik zie me al werkgever zijn en een pak sollicitaties op mijn bureel belanden…zal ik eerst wat tijd verdoen met die anonieme flauwekul te doorworstelen want hoe oud, kwalificaties, competenties, ambitie enz waar zie ik het zonder de solicitant te zien, ruiken, observeren, ondervragen.
  Die madame de coninck is de handpop van het linkse multikul en bij voorkeur tegen het Katholieke geloof zwijmelende groepuscule, die ons maatschappij model (waar we ons voor afgebeuld hebben) onderuit wil halen ten bate van hun fata morgana (hé hé de woestijncultuur is hier akelig dichtbij) : een samenlevingsvorm wars van nationalisme die bestaat uit een smeltkroes van rassen.
  Lukt niet, lukt nergens ter wereld ondanks dat de media de goegemeente dit wil verkopen als wel; ze wauwelen dan bv over New York…een smeltkroes van nationaliteiten en rassen…tja elk met hun eigen territorium en wijk je daar vanaf ben je dood.
  Men hoeft enkel te zien in brussel :de isalamieten, de zwarten…hoe gezellig het daar aan toe gaat.
  Eindconclusie anoniem soliciteren…sucks (men US broeders kunnen het beter uitdrukken.)

 2. Onze eigen vakmensen moeten steeds de voorkeur hebben op die andere soort van mensen. De geloofsbrieven ( attesten, diplomas en ex werkgevers ) kunnen nagegaan worden en staan dus meestal garant voor ervaring. Dat is met die andere categorie niet of meestal niet het geval. Op enkele uitzonderingen na zijn de culturele en praktische verschillen in manier van doen niet te verenigen met wat onze eigen mensen kunnen en zeker ook willen doen . Op de werkvloer een ritme ontwikkelen dat in overeenstemming is met het verwachtingspatroon van de Vlaamse werkgevers en daarboven concurentieel moet zijn met de anderen is al moeilijk genoeg. Wat het pamperen betrefd van deze categorie , is het meestal de rode rakkers-vakbond die nog altijd het motto ‘ den baos is ne smeerlap ‘ in zijn vaandel draagt, die voeling verliest van eigen mensen. ik ben persoonlijk wel te vinden voor een systeem zoals in Amerika of Australie en ja onlangs vernomen ook Japan.

 3. Belachelijk voorstel van de socialisten.Hoe kan een werkgever iemand aannemen zonder die man of vrouw persoonlijk te ontmoeten tijdens diens sollicitatie.De werkgever zo voor heel slechte verrassingen komen te staan.Bovendien ben ik grote voorstander ervan dat een werkgever zelf beslist wie er komt werken in zijn firma en dat de regering er moet buiten blijven.De regering moet trouwens stoppen met het pamperen van vreemdelingen.Als ze hier komen wonen moeten ze er zelf voor zorgen dat ze werk vinden.Een Vlaming die aar het buitenland emigreert moet ook zelf zorgen voor een baan.

Comments are closed.