spacerNationalistische organisaties van verschillende landen halen de banden steeds meer aan. De witte draden die de organisaties aan elkaar rijgen zijn de gemeenschappelijke doelstellingen. Er wordt door de nieuwe generatie steeds meer gekeken naar wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. Let wel: Samenwerking tussen de nationalistische kaders tegen of voor een doel is natuurlijk wat anders dan dat alle volkeren zouden moeten vermengen op het Europees continent.

Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is de actie tegen de communistische Poolse bloedrechter Stefan Michnik. Deze man was rechter tijdens de Poolse communistische dictatuur. Zoals bekend was de rechtsgang een farce in die tijd. Deze handlanger van het regime stuurde vele Polen zonder scrupules richting de galg of het executiepeloton. Tijdens de ineenstorting van het communistisch bewind vluchtte hij naar Zweden. Hier dacht hij in alle stilte te kunnen genieten van de zilverlingen die hij had verdiend aan de hand- en spandiensten die hij had verricht voor Moskou.

Door de internationale contacten tussen het Zweedse Nordisk Ungdom en de Poolse nationalisten van Młodzież Wszechpolska (Poolse Jeugd) werden de Zweden op het spoor gezet van de bloedrechter. Tijdens een zware sneeuwstorm werd de buurt geïnformeerd over de achtergronden van deze man en werd er opgeroepen tot de vervolging voor de begane misdaden ten tijde van het communistisch bewind.

Nordisk Ungdom zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch timmert deze Zweedse organisatie hard aan de weg in eigen land en binnen Europa.

Deze organisatie, geschoeid op dezelfde leest als Voorpost, werd een aantal jaren geleden opgericht door een grote groep studenten. Zo hebben ze ook een eigen pand in Stockholm van waaruit activiteiten worden georganiseerd.

Młodzież Wszechpolska is een snel opkomende actiegroep die wordt gerekend tot de sterkste formatie op straat in Polen. Zo organiseren ze jaarlijks de Poolse mars voor onafhankelijkheid waar de laatste keer meer dan 60.000 mensen op af kwamen.

Image

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nordisk Ungdom in actie tegen communistische bloedrechter”

  1. De lamme tamme “Vlamingen” zal je niet met 60.000 op straat zien komen , er is de koers ,de voetbal ,zeepjes op tv en de aangeboren verknechting , ook hebben de meeste gigantische leningen uitstaan omdat ze boven hun stand leven ,wij van Voorpost mobiliseren steevast maar je kan een angsthaas niet op wolvenjacht sturen.

Trending

%d bloggers liken dit: