KV Turnhout of Egyptische invasieploeg?

WadiDeglaHet gaat niet goed met KV Turnhout. De Kempische voetbalploeg die in 2000/2001 haar laatste wedstrijden in tweede klasse speelde, sukkelt verder met de rode lantaarn in derde klasse. Degradatie is momenteel de enige uitweg aangezien zij minstens 12 punten moeten inhalen op de voorlaatste ploeg in de competitie. Er is echter een oplossing gevonden, al komt deze hoogstwaarschijnlijk hopeloos te laat en is ze op zijn minst onorthodox te noemen.

De grote baas van KV Turnhout is de rijke Egyptenaar Maged Samy, die ook SK Lierse probeert overeind te houden met zijn vele oliedollars. In Egypte heeft de man vanzelfsprekend ook een voetbalploegje en dat luistert naar de naam ‘Wadi Degla‘. De Egyptische competitie ligt er begrijpelijk wat stilletjes bij sinds de Arabische Lente. De spelers van Wadi Degla willen echter blijven voetballen en daarom besliste Maged Samy om dan maar ineens heel de ploeg over te laten komen naar KV Turnhout.

Alle vergunningen waren vrij snel in orde en KV Turnhout speelde afgelopen wedstrijd met een quasi voltallig Egyptisch elftal. Dat dit op weinig begrip kan rekenen bij de Kempische supporters, kan je je wel voorstellen. In eerste (en meestal ook in tweede) klasse is er een regel die stelt dat een profvoetbalploeg minstens 6 spelers met de Belgische nationaliteit op het veld moet zetten. Gezien de kunstmatige ingreep van Maged bij KV Turnhout komen er stemmen op om deze regel uit te breiden naar het amateurvoetbal. Je zou voor minder!

3 comments

 1. Enkel blanke landen hebben “multiraciale” voetbal ploegen.

  Mooi illustratief voorbeeld van het wk voetbal:

  White Countries And Only White Countries Must Accept An Interracial National Team
  http://www.antiwhitemedia.com/2011/07/white-countries-and-only-white.html

  Teveel buitenlanders in het voetbal
  http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/9186/

  Meer buitenlanders dan belgen in eerste klasse
  http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1205769

  Wie gaat als inheemse voetbal liefhebber nog “supporteren” voor de voetbalploeg als deze vervangen is door cultuurvreemde import spelers?

  Laat het bestuur weten wat u er van denkt. Boycott de ploeg en laat ze spelen voor een leeg stadion.

  Of ga kijken naar de Africa cup in eigen je eigen Vlaamse stad!

 2. Bij mijn weten moeten betrokkene een werkvergunning hebben om langer dan drie maand hier te verblijven. Daar het hier geen profclub betreft stel ik mij de vraag wie de nodige verblijfsdocumenten zal verschaffen en wat gebeurt er na het voetbalseizoen? Massaal politiek asielaanvraag ?

Comments are closed.