Jonge vreemdelingen met luxewagens, eindelijk worden ze aangepakt!

bmwcabrioAl minstens 15 jaar rijden er in de zomer vreemdelingen met dure cabrio’s door de Antwerpse binnenstad. Met drie à vier man, al lachend en arrogant kijkend naar de Antwerpenaars die op een terrasje zitten of die met hun simpele auto achter hen aan rijden. Het was een publiek geheim dat enerzijds die wagens op een bedenkelijke manier aangekocht waren en anderzijds dat ze negen kansen van de tien niet verzekerd waren. Ook de politie wist dit maar al te goed. Vandaag kwam echter plots de openbaring!

Onder de sp.a-burgemeester werden de ogen toegeknepen als het over dit soort zaken ging. Onder De Wever mag de politie nu blijkbaar wél de waarheid aan het licht brengen én zelfs bestrijden. Maar komt de nieuwe burgemeester alle eer toe? Vanzelfsprekend niet. Net zoals veel andere maatregelen die de Stad in het verleden nam tegen de criminaliteit (de dure auto’s van deze vreemdelingen werden namelijk aangekocht met geld verdiend aan criminele activiteiten) was het doorgaans een initiatief dat van het Vlaams Belang kwam, zij het uiteraard hier en daar wat anders verwoord.

Het Vlaams Belang reageert verheugd op het proefproject van het Antwerpse gerecht om jonge bestuurders die rondtoeren in peperdure wagens te gaan controleren. “Meer nog, het Antwerps initiatief lijkt verdacht veel op een voorstel dat het Vlaams Belang in november 2011 in het parlement neerlegde met het oog op een betere screening van dit fenomeen,” aldus de partij. In het voorstel stipten Filip Dewinter en Anke Van dermeersch aan dat “nogal wat jongeren met dure wagens rondrijden om indruk te maken. Om een dergelijk statussymbool te bereiken gaan sommigen, gezien hun ontoereikend vermogen, wel erg ver en slaan zij bijvoorbeeld het pad van de criminaliteit in.”

Al bij al is het belangrijkste het feit dàt het probleem nu wordt aangepakt. De Wever of Dewinter en Van dermeersch, wie het voorstel als eerste lanceerde is ondergeschikt aan het belang van een correcte uitvoering ervan. En hopelijk komt die er. Mensen die verdachte voertuigen zien rijden (lees dure luxewagens met jonge vreemdelingen achter het stuur) in en rond Antwerpen, mogen dit voortaan doorgeven aan de politie die dan zal uitzoeken of alles in orde is. Stevenen we daarmee af op een verklikkingsmaatschappij? Neen, zeker niet, integendeel. Elke vorm van criminaliteit moet hard aangepakt worden, maar de prioriteiten moesten dringend verlegd worden. En dat lijkt nu eindelijk te gebeuren. Met dank aan Dewinter en Van dermeersch en met dank aan de Wever.

7 comments

 1. Was het niet een zekere Johan Demol die een soortgelijke operatie organiseerde in het Schaarbeek van de jaren ’90?

 2. “Eerst zien dan geloven” vermits velen zich lijken te situeren in een , wegens machiavellistisch electoraal opportunisme, volkomen politiek-correct OVERbeschemd bevolkingssgement !

 3. Dat is voorlopig goed nieuws, maar we moeten afwachten of de controles wel degelijk effectief en grondig zullen uitgevoerd worden.De brave werkende mensen weten natuurlijk al vele jaren dat het onmogelijk is dat een vreemdeling , die niet werkt, en een ganse dag en meestal ook een nacht op straat rondhangt ,zulke dure auto’s kan betalen.Dat geld moet natuurlijk ergens van komen en we weten ook dat er met het dealen van drugs heel wat geld te rapen valt.De vreemdelingen weten als geen ander dat de pakkans in dit land enorm klein is en als ze gepakt worden de straffen te verwaarlozen zijn.zodat ze ze onmiddellijk opnieuw kunnen starten met hun criminele activiteiten. .In onze steden en gemeenten zien we dikwijls overal dezelfde taferelen.Macho’s van vreemde origine die in volle vaart door de straten scheuren met hun BMW’s en Mercedessen,, meestal met open dak ,en een aantal jongeren als passagiers.;Ik zie ze dikwijls halt houden in volle verkeer, zetten hun vier pinklichten op en doen een gezellig praatje met collega’s zodat het aankomende verkeer gewoon moet wachten om door te kunnen..Als er dan toch iemand een opmerking wil maken over hun gedrag worden ze onmiddellijk agressief.Ik vraag me ook af hoeveel rellen er zullen uitbreken in Antwerpen wanneer men daadwerkelijk iemand zijn auto zal afpakken?Indien de rellen te groot worden zullen zoals in het verleden de controles snel ophouiden.want de politici hebben een heilige schrik voor rellen.Dus we kijken met argus ogen naar de follow up van dit probleem.

  1. >> meestal met open dak
   Nu ben ik zelf een optimist en cabrio-rijder, maar als ze in Antwerpen ‘meestal’ met open dak rijden, zijn het vermoedelijk geen Noord-Afrikanen, maar Syberische OostBLOKKERS ;-)

  2. >> initiatief dat van het Vlaams Belang kwam
   Zat VB in de meerderheid?

   1. Beste Erwin,

    Sinds wanneer moet men in de meerderheid zitten om een initiatief te mogen nemen? We leven niet in China of de voormalige Sovjetunie, waar oppositie verboden is en was.

 4. Dit is volgens mij de zoveelste media stunt ! als ze teveel controleren zal het sTASI centrum wel ingrijpen of komen er rellen ,eerst zien en dan geloven zi de blinde ,er zijn al ‘enkele’ dossiers ‘in behandeling’ woehaa

Comments are closed.