[COMMIEWATCH] PVDA+ is wel degelijk nog steeds een communistische partij, al willen ze het niet zo gezegd hebben

CommiesZoals aangekondigd gaat Rechts Actueel nu en dan het rode potje openen en u informeren over het minder fraaie verleden en zelfs heden van de donkerrode vrienden van partijen als de PVDA+. De enige bronnen die we daarbij zullen hanteren zijn de archieven en websteks van de rode revolutionairen zélf, kwestie van zeker geen leugens te verspreiden. Vandaag tonen we de rechtstreekse link aan tussen de PVDA+ en een hele kudde communistische partijen over de ganse wereld.

Zoals u weet heeft de PVDA+ nooit geziene successen geoogst bij de jongste verkiezingen. Niet minder dan 52 mandatarissen heeft de partij nu op haar teller staan. Versleten en afgeleefd ex-boegbeeld Kris Merckx zit in de Antwerpse provincieraad. In het Antwerpse Borgerhout, zeg maar de bakermat van de vervreemding van Vlaanderen, gaat deze partij zelfs mee besturen. De successen van de PVDA+ zijn te danken aan de bijna magistrale koerswijziging die Peter Mertens wist door te voeren. Nu ja, koerswijziging. Enkel in de perceptie werd een koerswijziging doorgevoerd. De PVDA+ heeft namelijk een verborgen agenda die nu en dan toch weer wordt bovengehaald, zij het op 5000 kilometer van Vlaanderen.

Op 23 tot 25 november 2012 kwamen 44 communistische partijen bijeen in Beiroet om elkaar te vertellen hoe fantastisch ze wel niet bezig zijn met hun rode revolutie. Op deze International Meeting of Communist and Workers Parties, die reeds voor de veertiende keer plaatsvond, mocht ook de PVDA+ haar ding doen. We horen het onze rode vrienden al zeggen: “Een communistische partij is niet noodzakelijk een ‘werkliedenpartij’ en omgekeerd.” Maar dat is natuurlijk praat voor de vaak. De teneur van alle 44 bijdragen aan die het rode congres is immers nagenoeg dezelfde.

Kris Merckx (links achteraan) vroeg zich in eind jaren '60 nog af waarom we Katholiek zijn.
Kris Merckx (links met plakkaat) vroeg eind jaren ’60 nog aan zijn mama waarom we Katholiek zijn.

Overigens, actief aan een congres deelnemen waar 36 van de 44 vertegenwoordigde partijen ‘communistisch’ in hun naam meedragen en dan achteraf gaan ontkennen dat je iets met het communisme te maken hebt is nogal belachelijk. In 2011 nam trouwens het Columbiaanse FARC ook deel aan deze bijeenkomst. De FARC die zichzelf revolutionair noemt en graag oorlogje speelt, schakelt daarvoor graag kinderen in. Zo’n 30% van de totale strijdkrachten van de FARC zou onder de 18 jaar zijn, waarvan de meesten de leeftijd hebben van rond de 12 jaar. Voor de rode revolutie is alles geoorloofd waarschijnlijk?

Maar nu terug naar de PVDA+ en wat ze zegden aan de verzamelde aanwezigen. De rode draad van hun betoog was de strijd tegen het kapitalisme, de malaise bij Ford Genk waar PVDA+ beweert de arbeiders gesteund te hebben, de strijd tegen de crisis en uiteraard een ode aan het socialisme. Kijk, we begrijpen zeer goed dat de PVDA+ veel stemmen haalde in tijden van een financiële crisis. De kritiek die ze hieromtrent uiten is bij wijlen meer dan terecht. De oplossing(en) daarentegen, het socialisme dus, daar hebben we vanzelfsprekend geen enkel begrip voor. Wereldwijd heeft het socialisme namelijk meer dan 100.000.000 (honderdmiljoen) doden op zijn geweten.

Halverwege de bijdrage van PVDA+ lezen we het volgende: “Neither our mass-based approach of the election campaign nor the greater openness toward our party in the mass media during and after elections would have been possible without the renewal put in motion by our 8th Party Congress, held in 2008. There we adopted the orientation to become a genuine workers’ party and reach out to a much broader audience by applying flexible tactics, while maintaining our basic Marxist-Leninist principles.” Met deze stelling bevestigen ze hun communistische droom, een droom die dus velen met hun leven mochten bekopen.

pvdaptbcommiecongres

Nochtans klagen ze tegelijkertijd dat ze door de N-VA (nu ook bekend in het communistische wereldje dus) én de PS worden geviseerd als links-extremisten, gewelddadig en… dat ze gelinkt worden aan communistische partijen. Tiens, waar halen de N-VA en de PS toch zo’n beschuldigingen? Men kan het zich afvragen. Hun reactie hierop toont de kleingeestigheid aan van de PVDA+: “This reminds us of the fact that the bourgeoisie still has the option of an even more reactionary alternative to the policies they are implementing right now: narrow nationalism, separatism and even fascism, in a strategy to divide and rule, to split and submit the working class.” Afsluiten deden ze met een oproep tot internationale. Van een verrassing gesproken!

6 comments

  1. Bert, ik vind het goed dat je de PVDA opvolgt, maar de kern van je betoog klopt niet. De PVDA ontkent helemaal niet dat ze communistisch zijn! Ze nemen wel openlijk van Stalin en Noord-Korea en consoorten, maar dat ze zichzelf NIET communistisch noemen staat gewoon nergens te lezen. Dat heb jij hier ter plekke geïnterpreteerd uit het feit dat ze zich in hun persberichten “links” noemen en niet expliciet “communistisch”.
    Als je de Partij van de Arbeid op een ernstige manier wilt ontmaskeren, zul je toch echt met doortastende feiten moeten komen.

  2. Het logo hierboven -Belgium workers party – is een utopie in dit flutpartijtje werkt niemand zij parasiteren enkel en vinden dat anderen voor hen moeten opdraaien , dus Belgium Parasite Party lijkt mij meer evident.

  3. Ik kijk al uit naar wat de rooie commiefacho’s gaan uitvreten in Borgerokko ,Zohran is “niet voor de confrontatie” laat ze weten, maar wil wél “mobiliseren”, wat ze daarmee bedoeld zal snel duidelijk wezen als wardje den bever haar teveel tegenwerkt !,commies houden niet van tegenspraak en zeker niet met een ‘diversiteit’ achterban die het geweld niet schuwt zie de vele rellen uit het verleden.
    De nieuwe -ze noemt zichzelf al burgemeester- Marij Preneel is nog enkele categorieën erger , ik heb haar eens horen zeggen nadat een van haar ‘mobiliteit plannen waren afgeschoten “dat het niet was omdat de mensen er tegen waren ,dat ze het niet zou uitvoeren” dus op zijn Stalins !!

  4. Inhoudelijk vind ik je tekst in orde. Wat betreft het dwepen met Nederfrengels is er nog wel werk aan de winkel.

Comments are closed.