rayvanangeltjesOp de valreep van het nieuwe jaar bereikt ons een droevig bericht:  Ray de Bouvre, oprichter en bezieler van de succesvolle rechtsnationalistische weblog ‘Angeltjes’, is zopas overleden.  De gevolgen van een hersenbloeding werden hem fataal.  De redactie van RechtsActueel is getroffen door het te snelle heengaan van een collega-internetactivist die nog boordevol plannen zat.

Ray was van het bouwjaar 1938 en had dus al 74 jaren op de teller staan, maar een mens schatte hem jonger in, zeker wat werklust betreft; toen ik hem enkele jaren geleden ontmoette, om over internetinitiatieven als Angeltjes en RechtsActueel te praten, zat hij nog  boordevol energie en levenslust.  Die energie heeft hij ook altijd gebruikt voor de Vlaamse vrijheidsstrijd: eerst als gemeenteraadslid van de Volksunie, later als militant voor Vlaams Belang en tenslotte als bezieler van website ‘Angeltjes’.

Ray is professioneel actief geweest als directeur in de Vlaamse Opera, en die liefde voor de schone kunsten is hem dan ook altijd eigen gebleven.  Ook op website Angeltjes kon men geregeld genieten van links naar fraaie stukken muziek en opera.

Ray was een stevige anti-klerikaal.  Consequent, zoals hij steeds geweest is, vindt dus een afscheidsplechtigheid plaats op 4 januari 2013 om 13.30 in aula Chrysant van het crematorium van Antwerpen (begraafplaats Schoonselhof), Jules Moretuslei 2, Wilrijk (Antwerpen).

Internetters kunnen een laatste groet brengen via website Angeltjes op http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1306767.

Het laatste wat Ray postte op Angeltjes was een link naar een weinig bekend oud Nederlandstalig lied, met als titel ‘Morgen gaat het beter’. Een optimistische tekst met een scherp randje, oproepend tot initiatief en werklust:  het lijkt me goed bij Ray te passen.  De redactie van ReAct biedt de familie haar steun en medeleven aan.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Ray van website ‘Angeltjes’ overleden”

 1. Mijn eerste werk ‘s morgens, “Angeltjes” openen, Ray hield ons op de hoogte van het reilen en zeilen in de wereld op een manier dat we het in de krant nooit zullen lezen, waarheidsgetrouw dus. We gaan die man enorm missen!

 2. Angèle Angeltjes

  Wie gaat nu de Raymond van den Opera zijn “Angeltjes” continueren en indien toch, dan met evenveel prikkend verve & brio aub. Politiek-correcten of andere gestoorden met of zonder dwangbuis zich onthouden aub.

 3. Viktor Van Vosselaer alias Fikken.

  Heer Ray De Bouvre was een speciaal man, men moet wel een beetje “speciaal” zijn om een blog te kunnen runnen dat reeds jarenlang “numero Uno” was van het Seniorennet.
  Hij was vooràl een goede Vriend, met dezelfde opvattingen over de toekomst van Vlaanderen.
  Ook mijn respect voor Hem, èn Zijn “Angeltjes” zijn zo groot dat ik Hem, als naar loffelijke gewoonte, steeds aansprak, (en nog steeds nà Zijn overlijden) als Heer Ray -> mèt hoofdletters.
  Hij heeft tijdens Zijn leven, nimmer beseft hoezeer, (en hoé vlug) wij Hem reeds zouden missen.
  Vaarwel goede Vriend, hartelijke dank voor Uw jarenlange inzet om ons dagelijks een massa interessante artikelen voor te schotelen,
  Fikken.

 4. Zware klap voor onze beweging/partij! Heel veel sterkte aan vrienden en familie gewenst.

 5. Buiten Facebook, kende ik hem niet echt persoonlijk en ik was het niet altijd mee eens met zijn standpunten en visie, maar hij ging steeds voluit, soms met bijtende humor die geen heilige huisjes overeind hield, dan weer met categorieke beredeneerdheid die je tot nadenken stemde, voor zijn mening. Ook in het aanleggen van vriendschappen zette hij zijn beste beentjes voor, waarin je een deel van zijn karakter zag openbloeien die je aangenaam kon verrassen, zoniet zelfs ontroering wekte, zeker na een kort dispuut. Rest nu maar van hem afscheid te nemen met de volgende woorden, die men de overledene placht te schenken in Orkney, in verre tijden en met een zweem van heidens sentiment opflakkerend… ‘To the elements, thy soul be free’… In het leven en in de negatie van het leven, Ray, je was en bleef een vrije en franke man…

 6. Aan Gerda en familie, aan ieder vriend en kollega, aan almal wat direk of indirek met Ray te doen gehad het, aan almal vir wie hy ‘n inspirasie was: My opregte meegevoel!
  Ek en Ray het mekaar slegs 3 jaar geken. Tot my spyt het ons mekaar nooit persoonlik ontmoet nie, maar per Internet het ons mekaar tog goed leer ken.
  Ons sal hom mis. Hy het elke dag – hoe saai of prettig die dag se vooruitsigte dan ook gelyk het – my dag gemaak. En wanneer dit “komkommertyd” op Angeltjes was, het Ray ons met sy videos met operamusiek vermaak.
  Ek is aan Ray en Gerda oneindig veel dank verskuldig. Gerda en Ray het vir ons stamgenote in Europa die venster op Suid-Afrika geopen; daardie venster wat deur die linkse kliek, vir regse Vlaminge dig gehou was. Dit is die venster op die onderdrukte Afrikaner-Boerevolk, die volk in Afrika wat na vryheid smag.
  Dankie Ray, dankie Gerda, julle het ons naam in ere herstel.
  Aan Rechts Actueel ook my opregte dank.
  Peter G Murray, Riebeeckstad, Welkom, Vrystaat, Suid-Afrika. (31:12:2013).

Trending

%d bloggers liken dit: