KVHV citeert Plato: “De perversie van de samenleving begint bij het verdraaien van woorden.”

Jongeren… Het woord alleen al is waarschijnlijk voldoende om u meteen te doen beseffen waarover het zal gaan. Een simpele zoekactie op de online versie van een van onze “kwaliteits”kranten levert, voor de voorbije maand alleen al, de volgende resultaten op: ‘Jongeren vallen buschauffeur van de lijn aan’ – ‘Jongeren vernielen etalage met bommetjes’ – ‘Vijf jongeren proberen kapsalon te overvallen met speelgoedwapens’ – ‘Jongeren steken haren winkelende vrouw in brand’ – ‘Drie jongeren opgepakt na roofmoord’

Ik hoor de clichés al waaien. ‘De jeugd van tegenwoordig!’ en ‘Vroeger was alles beter’. Welnu, ik zou haast zelf in clichés vervallen en zeggen dat ervaring wijsheid brengt. Het voelt in ieder geval aan alsof de situatie steeds slechter wordt, of toch in ieder geval wat de daden van onze jongeren betreft. Maar daar hebt u het meteen, zijn dit wel ONZE jongeren? Een gevaarlijke vraag om te stellen maar geen onterechte. Want als we onze zogenaamde kwaliteitskranten even naast ons neerleggen en de feiten verder onderzoeken blijkt dat in zowat alle gevallen deze ‘jongeren’ allochtonen waren. In een zeldzaam moment lijkt zelfs De Morgen dit toe te geven: ‘Die grote groep gefrustreerde, kansarme, mislukte en vaak werkloze jongeren in onze steden hebben vooral Maghrebijnse roots’. (21-09-2012)

Laat ons dus stoppen met het politiek correct gezeik en een kat een kat noemen. Zelfcensuur is de ergste vorm van censuur. KVHV zal zich, noch op de webstek, noch in Ons Verbond (hun magazine, nvdr), aan deze zelfcensuur bezondigen. 

Vzr. Chloë De Schutter v. Vanille
Quaestor 2012-13
KVHV Gent

6 comments

  1. Inderdaad waarom zouden wij met ons belastingsgeld de PoCo-desinformatie propaganda “duiding”(sic) toeter, de sossenrode S.R.T. nog dienen te sponsoren of ons nog gazetten of ons nog de meeste weekbladen aanschaffen , uitpuilend van PoCo-desinformatie door gauchistische schrijvelaars opgeleid door PoCo-kwasten aan univ’s, als “socioloog”, “politicoloog”, “anthropoloog”(de ergsten) vermomde LINKSologen ; wij zijn toch geen masochisten ? Al dat in mei-68 gezaaide onkruid hoort thuis in bokaaltjes “sterk water” te Bokrijk, maar niet in een overwegend Rechts stemmende (toekomstige) Vlaanderen Vrijstaat !
    Zet de PoCo’s waar ze thuishoren, “de pot op” , meer bepaald op de porceleinen troon in het allerkleinste kamertje, met open deur te kijk, met de broek op de enkels !

  2. Binnenkort gaat men het woord “Jongeren” ook niet meer gebruiken door de slechte connotatie die ermee gepaard gaat. Ook allochtoon was een miskleun, “vreemdelingen” is en blijft het correcte woordgebruik. Weg met politieke correctheid, houzee voor ‘t Verbond!

  3. Het zal er niet op verbeteren ,als ze worden opgepakt lopen ze direct weer vrij ,ze gaan niet naar school en als ze geen werk hebben is het de maatschappij hen schuld ,ze moesten ze allemaal naar hun land terug sturen ;al die miljoenen schade die ze gedaan hebben ,wie zal dat allemaal betalen ;

Comments are closed.