Het zal allicht weer toeval zijn dat ze doorgaans worden uitgebaat door vreemdelingen, maar het is nu bevestigd:  de meerderheid van de pitazaken deugt niet.  In de eerste helft van dit jaar werden al 178 pitazaken door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gecontroleerd op hygiëne. Maar liefst 63 procent van de zaken kreeg een negatief advies. Omdat het ontdooien van levensmiddelen niet onder de gepaste omstandigheden gebeurt. Of omdat de temperatuur van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen niet gerespecteerd wordt. Of omdat de oppervlakken of de apparatuur die in contact komt met levensmiddelen niet proper is.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) op een parlementaire vraag van kamerlid Peter Logghe (Vlaams Belang).  Daarmee is dit jaar niet slechter dan alle voorgaande:  Het aantal pitazaken dat een negatief advies krijgt, schommelt al vijf jaar tussen de 72 en 63 procent.

Maar België zou België niet zijn als daartegen opgetreden zou worden.  Geen enkel pitarestaurant werd gesloten. Wel werden tientallen boetes en processen-verbaal uitgeschreven. Maar dan volgt natuurlijk het in België klassieke gerechtelijke vervolg: geen dus.  Een groot aantal boetes wordt immers nooit betaald.  Vermits vreemdelingen perfect het spelletje kennen van valse adressen, snelle verhuizen, op elkaar lijkende namen en snel failliet gaande ‘ondernemingen’ hoeft dat niet te verwonderen…

Sinds januari 2011 kunnen de horecazaken ook een ‘alternatieve sanctie’ krijgen. De boete kan worden ingetrokken als al het personeel van de horecazaak een door het FAVV opgelegde opleiding volgt. ‘Dat verklaart waarom er vorig jaar van de 97 boetes maar 18 betaald werden’, zegt de minister.  Wij zeggen daar dan meteen bij: het hangt er maar vanaf wie dan het ‘personeel’ is van de pitazaak, en hoe die ‘opleiding’ eruit ziet.  Wie denkt dat al het personeel in zo’n zaak officieel ingeschreven staat is natuurlijk lichtjes naïef; en als die opleiding net als zovele ‘taalcursussen’ alleen het verplicht halen van een stempeltje op een papiertje omvat stelt het ook niet veel voor…

Wie zijn gezondheid dus een plezier wil doen loopt pitazaken met een boogje voorbij.  Pita eten is slecht voor je.  Maar dat wisten onze lezers natuurlijk al lang.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Pita eten is slecht voor je”

  1. Begrijp niet hoe de deze aan handel register komen een belg moet les volgen voor de sociale zekerheid ,maar ja ze kopen ook hun rijbewijs in hun land van herkomst

  2. Niet enkel hun brol is slecht, maar ook hun manier om het aan te smeren. De Pitaketens zijn blijkbaar machtig genoeg, want niettegenstaande alle protesten ivm hun ongewenste reclame, blijven ze mensen ergeren ermee.
    Alle kanalen werden reeds aangesproken, niets deert het, ze blijven hun rommel in je bus steken. Zelfklever ter zake, of niet.

Trending

%d