3FM Serious Request: ‘doneren is verplicht’

Vlaanderen kent zijn ‘Music for life’, ook in Noord-Nederland is er de ‘Serious Request’- actie. Deze actie is in combinatie van radio en televisie altijd een groot financieel succes. De bekende Nederlanders buitelen over elkaar heen om even in beeld te komen en zodoende te laten zien dat ook zij begaan zijn met het doel.

Jammer dat Giel Beelen, een van de presentatoren, over lijken gaat om mensen maar te bewegen geld te doneren… Zo zei hij op radio en televisie dat mensen eigenlijk verplicht zijn om te doneren. In deze tijd geen geld weg geven aan missies ver weg van Nederland is een ‘grote schande”. Ook werd er gesteld dat dit een kwestie van karma zou zijn. Karma betekent dat je altijd terugkrijgt wat je zelf doet of nalaat. In dit geval zou karma dus te maken moeten hebben met babysterfte, want dat is het thema van dit jaar..

Beluister de walgelijke uitspraken vanaf 24.30

Wij hopen dat alle lezers in goede gezondheid blijven, of ze nou doneren of niet.

2 comments

 1. Ach jongens doe eens rustig. In the heat of the moment gooi je toch alles in de strijd? En ik voegde er gelijk aan toe ‘als je het kan missen’.
  En ja ik geloof in karma dus praat maar niet te slecht over mij Hahaha
  Kerstgroet,
  Giel

 2. Doneren is Franskiljons. Dwepen met de taal van anderen heeft altijd bestaan, maar Vlamingen laten het zich opdringen door Hollanders. Erg genoeg.
  Degene die zijn geld wenst te geven aan dit soort ondernemingen, stort dit in de bodemloze putten van de (s)linkse knullen.
  Weg met weg met ons!

  NVDR: ‘Doneren’ staat in de Woordenlijst Nederlandse taal van de Nederlandse Taalunie. Het is dus perfect Nederlands. Het komt trouwens niet uit het Frans, maar uit het Latijn. Door op elke slak zout te leggen maakt men het onze tegenstanders wel erg makkelijk om de terechte verdediging van het Nederlands belachelijk te maken.

Comments are closed.