Citaat van de dag

“Het cordon sanitaire was in Beringen gesneuveld als ik het alleen voor het zeggen had. Ik vind geen boosheid bij de mensen van Vlaams Belang hier in Beringen. Aan de linkerzijde gaat het alleen nog over buurtwerkers, goedkoop wonen en de politieagenten die als sociaal assistenten moeten dienen. Zeventig procent in Beringen stemt centrumrechts en toch is links hier al jaren aan de macht.” – Marcel Mondelaers (CD&V) bij zijn afscheid na 24 jaar burgemeesterschap van Beringen.

3 comments

  1. Tja, toen ik anderhalf jaar geleden stopte in de gemeenteraad, kwamen twee NVA-verkozenen naar mij (waaronder een schepen) en verklaarden: “Wij hebben nogal afgezien met U, in de gemeenteraad. Ge kwam altijd met heel goede voorstellen waar wij volledig achter stonden; maar vanuit het NVA-bestuur kregen we verbod om er mee akkoord te gaan.”

  2. Het wordt tijd dat er aan het vormen van een gemeenteraad gesleuteld wordt. In 2006 deed een CD&V-burgemeester zijn beklag, dat hij de grootste partij vertegenwoordigde en toch burgemeester af was. Eenvoudig is dat wel niet, maar waar een wil is, is een weg. Bovenstaand geval is een zoveelste voorbeeld. Ook in Antwerpen haalde het VB ooit meer dan 30%. Dit keer behaalden de anti-Vlaamse partijen één zetel te weinig om Bart De Wever af te houden.

  3. Dat merk je maar al te vaak; éénmaal ze op pensioen zijn of weg zijn van hun machtspositie durven ze zeggen wat ze denken.
    Ze zouden meer lef moeten tonen als ze effectief macht hadden !

Comments are closed.