armoede2Vandaag lanceerde Vlaams Belang Antwerpen een solidariteitsactie ten voordele van de minderbedeelde Vlamingen in de Koekenstad. Onder de noemer ‘Vlamingen helpen Vlamingen’ worden voedselpakketten verzameld en verdeeld. Tegelijkertijd somde de partij enkele voorstellen op om van Antwerpen een meer sociale stad te maken. Zo is het VB tegen de afschaffing van sociale restaurants, wil het opnieuw badhuizen laten inrichten en hoopt het op een effectieve immigratie- en vestigingsstop, waardoor de schaarse middelen en woningen die beschikbaar zijn voor de armsten onder ons beter verdeeld kunnen worden.

Wanneer men de analyse maakt over armoede in Antwerpen, dan komt men tot de conclusie dat de armoede een importproduct is geworden. “Een alsmaar groter deel van de OCMW-steuntrekkers in Antwerpen is vreemdeling. Volgens de recentste cijfers is 77% van de steuntrekkers vreemdeling (asielzoeker, geregulariseerde of gezinshereniger). Ook in de sociale huisvesting wordt een alsmaar groter deel van de sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In 2011 werd 43 procent van de sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In mei 2012 had nauwelijks 16% van de personen die van het OCMW één of andere vorm van  bijstand kregen het Nederlands als moedertaal.” Ook de wachtlijsten worden voor de overgrote meerderheid bevolkt door vreemdelingen.

Het Vlaams Belang zegt een sociale Vlaamse volkspartij te zijn en wil dit met de actie ‘Vlamingen helpen Vlamingen’ benadrukken. Daarbovenop zegt Filip Dewinter: “Noodhulp dient op een grootschaligere wijze georganiseerd te worden. Teveel mensen worden niet bereikt. Het Vlaams Belang wil dat de stad een fonds opricht, eveneens gespekt door giften, dat essentiële noodhulp verdeelt aan ieder die het nodig heeft. Via dit noodfonds moet ook aan voedseloverschotten van grootwarenhuizen een nieuwe bestemming gegeven worden.”

VB een sociale Vlaamse volkspartij? Dat horen we graag bij Rechts Actueel! De vraag van ATV of het VB daarmee een bondgenoot wordt van de PVDA en de SP.a was dan ook te verwachten. Dewinter antwoordde dat “het Vlaams Belang een sociale partij is zonder socialisme, maar wél solidair met de minst bedeelden onder de Vlamingen.” Mooi zo! Lees de volledige voorstellen door hier te klikken. Klik hier voor meer info aangaande de solidariteitsactie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Solidariteitsactie ‘Vlamingen helpen Vlamingen’, armoede bestaat ook bij ons!”

  1. Goed zo!

Trending

%d