Karel De Gucht (Open-VLD) voor de rechter wegens belastingontduiking?

Grand-Theft-BelgiumEn daar hebben we Kareltje De Gucht weer, de man die Vlaams Belangers ooit mestkevers noemde; de man die het volk wil beschermen tegen rechts, tegen nationalisme en tegen de ‘verkramping’ van de maatschappij en tenslotte de man die het maar normaal vindt dat de burger de crisis betaalt en die orakelt dat de crisis zorgt voor nieuwe kansen. Deze ‘open liberaal’ mag het waarschijnlijk gaan uitleggen op de rechtbank.

Het verhaal is ondertussen genoegzaam bekend: gealarmeerd door de wel zeer riante levensstijl van de familie De Gucht – met onder andere een Toscaans optrekje, geschatte waarde tussen de 4 en de 5 miljoen euro – besloot de fiscus een onderzoek in te stellen. Die kwam tot de ontdekking dat De Gucht 1,2 miljoen euro (zo’n 48.000.000 oude Belgische sollen, jawel!) binnensleurde met de verkoop van aandelen. In 2005 ‘vergat’ hij dat evenwel te vermelden, waaruit de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) concludeerde: belastingontduiking.

Kareltje De Gucht, de Toscaans-Berlaarse herenboer, ontkent echter met klem en beweert dat er niets aan het handje is. Toch stelde hij, alhoewel hij ten stelligste beweert onschuldig te zijn, een minnelijke schikking voor. Maar daar heeft de fiscus geen oren naar: Kareltje zal zich waarschijnlijk mogen verantwoorden voor de rechter.

Ook in 2008 kwamen mijnheer en madame De Gucht in opspraak. Dit keer met de verkoop van Fortis-aandelen, net voor de dag dat het aandeel op spectaculaire manier de dieperik inging. Was er sprake van voorkennis? Uiteraard beweerde het echtpaar van niet, maar toevallig verkochten ook vrienden en familieleden hun Fortis-aandelen de dag voor de ramp. Bij gebrek aan bewijs gingen De Gucht en zijn vrouw vrijuit.

Nu is het dus afwachten of er inderdaad een proces komt. Alvast één vraagje: als het echtpaar De Gucht inderdaad schuldig wordt bevonden, kan mevrouw De Gucht, geboren Mireille Schreurs, politierechter te Aalst, haar jobke dan nog wel uitoefenen? Zelfs als zij zelf niet schuldig wordt bevonden, moet zij de waarheid toch kennen? Of zijn het alleen de brave burgers die moeten boeten omdat ze de duiven in het park eten geven (tarief: €50) of hun mistlamp van hun wagen per ongeluk lieten branden (tarief: €150)? Het zijn tenslotte toch de burgers die de crisis moeten betalen, nietwaar mijnheer De Gucht?

En wat zei u nu ook alweer op het televisiescherm? Dat er geen andere keuze is om de crisis te bestrijden dan besparingen en eventueel nieuwe belastingen? Zou u dan eerst eens de hand in eigen boezem willen steken en uw eigen duit in het zakje willen doen?  Een mens zou haast gaan roepen: doe de liberalen de crisis betalen!

 

5 comments

 1. De Logemaffia en zijn tentakels ,onaantastbaar ,tenminste dat denken ze voorlopig nog ,heel de EU commissie zit vol met dat tuig,hij zal er wel goed van af komen ,ons kent ons ,vooral in het corrupte gerecht met zijn politiek”correct” benoemde magistraten ,dat er daar maar eens grote kuis in gehouden wordt

 2. Het Guchtiaans Groot Loge Gelijk :
  Regel 1 : Ik heb altijd gelijk, ook qua eventueel vergeten belastingen te betalen
  (ne mens kan immers niet aan alles denken)
  Regel 2 ; Indien ik geen gelijk heb, zie regel 1

 3. Het is de bende van de blauwe garde (OPEN VLD) die niet anders gedaan om belastingen op te leggen aan de gewone burgers ,er zijn er nog in die bende die ze eens zouden onderzoeken ;

 4. Geen probleem hoor! zij vinden wel een (bevriende) rechter die hun zal vrijpleiten! Gelieve deze keer wėl op te letten voor het proces begint of de rechter vrijmetselaar is! Want de tegenpartij, of de aanklager, zal er niet aan denken een wraking op de rechters te doen. Zeker niet in een bevriende ons kent ons academische loge wereld tot de Bilderberggroep [[Davignon)in Europa toe. Hoe komt het dat ik op voor hand wist dat het Vlaams Blok veroordeeld ging worden door toedoen van een bevriende logerechter, zoals Verhofstadt zichzelf verraade door te zeggen dat hij wel een rechter zou vinden. Ik durfde het niet zeggen destijds omdat niemand mij zou geloven,. Hetzelfde met Frank Thevissen!!! Onderschat vrouwelijke intuitie niet hė!!

  1. Natuurlijk dat ik mijn Loge trawanten Magistraten ga mobilizeren , dat is immers al besproken aan de bar der Chambre Humide van onze Loge Tempel

Comments are closed.