De nieuwe KNACK schrijft nu nog linkser dan links

Knack, het blaadje van de dokterswachtzaal, is zoals bekend nog steviger dan voorheen in linkse rode handen gevallen. Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere stapten boos op toen uitgeverij Roularta het blad cadeau gaf aan Jörgen Oosterwaal, de campagneverantwoordelijke van Patrick Janssens (SP.a) in Antwerpen. Knack verscheen zopas voor het eerst onder de nieuwe rode baas. Het resultaat is zoals verwacht om te huilen: links, linkser, linkst. Om u de uitgave te besparen bladeren wij het SP.a-campagneblaadje even door.

De voorpagina is voor Rudi Vranckx, de VRT-oorlogsjournalist, op de foto met een Palestijnse sjaal; voor de linkse mens is de Palestijnse sjaal, net als de djembé of de rastakop, een statement van de eerste orde. Vranckx, die lyrisch was over de ‘Arabische Lente’ die een islamistische winter werd, vindt natuurlijk vooral dat onze angst voor de lieve moslims hét grote probleem is – die uitspraak moet ook meteen op de voorpagina, dat spreekt.  Zucht.

Volgt het voorwoord door Walter Pauli, de extreem-linkse hystericus die destijds het linkse studentenblad VETO in Leuven runde en meteen na het Tien-An Men bloedbad in een interview niet verder kwam dan de veelzeggende vraag:Wil U beweren dat het huidige regime geen verbeteringen heeft gebracht voor het leven van de Chinezen? Zucht.

Volgt een linkse cartoon van de communistische tekenaar GAL, die in het blad van de antidemocratische communistische PVDA liet optekenen: ‘Ik kan er niet bij dat 30% van de Vlamingen voor de N-VA gestemd hebben. Ik kan er niet bij dat ze niet doorhebben wat voor een conservatieve partij dat is.’  Zucht.

Volgt een artikel van Chris De Stoop over mensen die op een camping in armoede leven. Uiteraard wordt daarop de linkse SP.a-visie verkondigd: mensen activeren naar een job is hélemaal fout, zo klinkt het. ‘Het is naïef te denken dat werk alles oplost’. Natuurlijk: er is geen enkel probleem dat niet kan opgelost worden met méér uitkeringen, die dan wel betaald worden door de weinige idioten, die nog… werken. Dat is geen naïviteit, dat is links beleid.

Volgt een artikel over een nota van SP.a-minister Pascal Smet die ‘Knack kon inkijken’. De SP.a kon dus documenten van de SP.a inkijken: van zoveel onderzoeksjournalistiek zakt onze broek af. Volgt een artikel over Antwerpen alweer door de linkse Walter Pauli. Steden stemmen rechts, linkse journalisten schrijven erover. Volgt een lang artikel om te zeggen dat het met Wallonië toch zo goed gaat en dat al dat gezaag vanuit Vlaanderen onterecht is. Zucht.

Volgt een interview met Hugo Matthysen, de enige die wat politiek-incorrect weerwerk biedt, die terloops vermeldt dat veertigers graag terugdenken aan een TV-programma als Merlina. Waarop journalist Stijn Tormans meteen uit zijn rol valt door hatelijk aan te vullen: ‘Terwijl dat, achteraf bekeken, toch vooral schabouwelijke jeugdtelevisie was.’ U moet weten, Merlina werd geschreven door de rechtse Vlaamsnationalist Jef Elbers, en vertelde het verhaal van de goeden die de slechteriken verslaan; zoiets kan natuurlijk niet voor links, want ‘stereotiep’. Tormans kent duidelijk zijn linkse klassiekers. Stijn Tormans is ook de linkse activist die in kiesstrijd een reeks ultralinkse vragen mailde naar Bart De Wever en dan een onzinvoorpagina liet maken om te beweren ‘dat De Wever hem niet wilde antwoorden.’

Volgt een vraaggesprek met een heftige criticus van de banken onder de subtiele titel: ‘waarom zit er niemand in de gevangenis?’  Goede vraag, maar waarom wordt ze nooit gesteld ten aanzien van de rode politici die decennia Griekenland, Spanje, Italië, Frankrijk en België hebben geleid en zo de schuldencrisis hebben veroorzaakt die we nu kennen?

Volgt een links artikel over Israël, een artikel met foto van de linkse Nederlandse terroriste van de FARC, volgt een artikel over hoe schandalig het wel is dat die stoute Amerikanen geen dwaze Europese emmissietaksen willen betalen, enz, enz.

Nu kan ik me al levendig voorstellen hoe het roodgroene journaille aan het krijsen slaat, want: ‘er staat toch ook een interview met De Gucht en Verhofstadt in? Zijn dat geen liberalen? Zijn dat geen niet-socialisten?’ Het is dezelfde kromredenering van de VRT-nieuwsdienst: ‘we brengen weliswaar veel te veel SP.a, maar er zit toch ook wat CD&V en VLD in?’ In Vlaanderen zijn zowel de VLD als CD&V bijzonder links, en De Gucht en Verhofstadt zijn dus wel de laatsten die je van stal moet halen om de lezer een evenwichtig beeld aan te bieden.

Trouwens, het gaat niet om een kritisch interview, maar om een verwenbeurt. Wat dacht u van deze ‘kritische’ vraag: ‘waarom kunnen de andere lidstaten niet meer solidariteit opbrengen met het virtueel failliete Griekenland?’ Of ook nog: ‘In de lopende begrotingsbesprekingen laten de Britten zich weer van hun meest eurofobe kant zien. Hoe belangrijk is het dat de Britten in de EU blijven?’ Eurofoob, die kenden we nog niet. Politiek-correcte bullshitwoorden, ze worden in KNACK geboren terwijl je erbij staat.

De nieuwe Knack heeft ten overvloede bewezen waarom Van Cauwelaert en Meulenaere gelijk hadden: links, linkser, linkst. Een eresaluut aan hun moed en rechtlijnigheid. En nu maar hopen dat het KNACK-faillissement snel volgt.

7 comments

 1. Dat is toch de beste strategie om met een masochistische autodestructieve tacktiek op termijn de oplage drastisch te laten krimpen. ZIJ DOEN MAAR !

 2. Tegenwoordig lees ik Knack uit op vier dagen tijd i.p.v. 8. Het was voorheen niet altijd je dat, met als hoofdergernis het feit dat elke week drie zelfverklaarde intellectuelen (van het cryptocommunistische slag en waar ik vaak nog nooit eerder van gehoord had) uit binnen- en buitenland hun zegje mochten komen doen, wat doorgaans neerkwam op steen en been klagen over nationalisten en “de verrechtsing”. Ik denk dat vrijwel elke actieve Nederlandse auteur is aangesproken om z’n beklag te komen doen. Het magazine valt nu helemaal niet meer te onderscheiden van de rode vod ‘MO’ die elke abonnee ongevraagd samen met z’n Knack krijgt opgestuurd. En op de koop toe is nu godbetert Vincent Kompany man van het jaar voor Knack. Doffe ellende.

 3. Knack gaat er op achteruit: zoveel is duidelijk. Toch enkele opmerkingen over het bovenstaande artikel.

  Het artikel over armoede van Chris De Stoop is overgoten met een rode saus. Tot daar akkoord. Maar er staan ook interessante dingen in. Eén van de ondervraagden is een dame die vroeger werkzaam was in het bloeiende loodgietersbedrijf van haar man. Ze werkten dag en nacht en kwamen niets tekort, tot het noodlot toesloeg en heel de zaak op de fles ging. Nu leven ze in armoede. Dat waren dus van die ‘weinige idioten’, die… gewerkt hebben. Persoonlijk ken ik ook een kleine ondernemer, die dag en nacht werkt om te overleven. Hij vertelde mij overlaatst dat hij voor de laatste week van de maand nog maar €20 overhad om met drie van te leven. Hoe kan een mens nog harder werker dan hij het doet? Zit er dan geen kern van waarheid in de uitspraak: ‘Werken lost niet alles op’? Het doet denken aan Hendrik De Man, die het in de jaren ’30 had over ‘de Vermagerden die nog harder moesten vermageren’.

  Ook een bedenking over het artikel betreffende de banken: ‘Waarom zit er niemand in de gevangenis?’. Goede vraag, zegt de auteur van bovenstaand artikel, en hij vraagt zich meteen af waarom deze vraag nooit gesteld wordt aan de rode politici die Griekenland enz. hebben geleid en zo de schuldencrisis hebben veroorzaakt die we nu kennen. Deze tegenvraag geeft de indruk dat alleen de roden verantwoordelijk zouden zijn voor de crisis, terwijl alle andere traditionele partijen (christen-democratisch, liberaal enz.), zo laf als ze zijn om enig weerwerk te bieden, minstens even verantwoordelijk zijn. Ik vind trouwens dat de zwaarste verantwoordelijken in de financiële wereld moeten gezocht worden, zoals bijvoorbeeld Goldman Sachs. Verwonderlijk eigenlijk dat daar in de ‘mainstream’ nationallistische media zo weinig over gezegd wordt. Het lijkt bijna een taboe om de naam Goldman Sachts uit te spreken, en dat zou toch niet mogen.

 4. Ik zal ook geen Knack niet meer lezen heb te zondag krant bij de bakker laten liggen :

 5. GAL ofte Gerard Alsteens is trouwens de schoonbroer van überbelgiciste Brigitte Raskin

 6. Verleden week lag er in mijn buurt-gazetten winkel een pak gratis Knack’s.Nog voor de winkel deur
  open was,lagen deze ingepakt “retour”.Mijn buurman zei me:” maar goed ook…….ik wil geen klanten verliezen.
  Ook mijn tandarts wil er geen meer in de wachtzaal !Zeg het voort…………………!!

  1. Ik was maandag bij mijn bakker, er lag nog een stapel van een halve meter hoog !
   Meer en meer Vlamingen zijn het linkse gewauwel en hun opgestoken vingertje kotsbeu.

Comments are closed.